Valentínske srdiečka
K srdiečkam sa skvele hodí čerstvé ovocie, šlahačka prípadne zmrzlina no a samozrejme vždy sa hodí aj pohár niečoho dobre vychladeného a šumivého alebo kávička.
K srdiečkam sa skvele hodí čerstvé ovocie, šlahačka prípadne zmrzlina no a samozrejme vždy sa hodí aj pohár niečoho dobre vychladeného a šumivého alebo kávička.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
11
Nutella
Nutella® je už vyše 50 rokov súčasťou raňajok miliónov ľudí po celom svete a pomáha všetkým začať deň s úsmevom. Všetko s nátierkou Nutella® chutí jednoducho skvelo. Vďaka ich jedinečnej a nenapodobiteľnej receptúre sa Nutella® stala najobľúbenejšou lieskovoorieškovou nátierkou na svete.
Na prípravu 11 porcií potrebujeme:
Nutella
Nutella® je už vyše 50 rokov súčasťou raňajok miliónov ľudí po celom svete a pomáha všetkým začať deň s úsmevom. Všetko s nátierkou Nutella® chutí jednoducho skvelo. Vďaka ich jedinečnej a nenapodobiteľnej receptúre sa Nutella® stala najobľúbenejšou lieskovoorieškovou nátierkou na svete.
Postup
- Z lístkového cesta si vykrojíme srdiečka, cesto, ktoré nám ostane navyše premiesime a rozvalkáme a opät vykrajujeme.
- Ked máme pripravené a spracované všetko cesto, na polovicu srdiečok nanesieme do stredu nutellu, len do stredu, aby nám pri pečení nevytiekla (1/2 až 1 celá menšia kávová lyžička nutelly). Vezmeme si pripravený pohár s vodou a namočíme si prst, potrieme kraje srdiečka (to nám zabezpečí, že sa pekne cesto prilepí) a priložíme na vrch druhý kúsok srdiečka, kraje popritláčame prstom a ešte raz vykrojíme srdiečko, krásne sa nám zlepí a takto pokračujeme.
- Srdiečka ukladáme na papier na pečenie a potrieme ich rozšlahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali 1/2 balíčka vanilkového cukru. To nám urobí pekný chrumkavý vrch.
- Srdiečka posypeme mandľami a dáme piect na 175 stupňoch, na cca 15 minút. Treba si to sledovať. Akonáhle sú srdiečka upečené do zlatohneda vyberieme ich a necháme vychladnút.
- Posypeme práškovym cukrom.