0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Hŕstková polievka

Autor receptu: Mnami by Lucy

Hŕstková polievka je dokonalé jedlo počas celého roka. Príjemne zahreje, zasýti a vďaka strukovinám dostanete do tela veľké množstvo bielkovín a vlákniny. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
7 porcií
Čas prípravy
120 minút

Hŕstková polievka je dokonalé jedlo počas celého roka. Príjemne zahreje, zasýti a vďaka strukovinám dostanete do tela veľké množstvo bielkovín a vlákniny. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
7

Na prípravu 7 porcií potrebujeme:

Hŕstková zmes 150 g
Menšie zemiaky Momentálne nedostupné 3 ks
Mrkva 2 ks
Petržlen 2 ks
Cibuľa 1 ks
Strúčik cesnaku 4 ks
Bobkový list 4 ks
Olej/maslo 2 veľké lyžice
Celé čierne korenie 10 guličiek
Soľ 1 na dochutenie
Vegeta 1 na dochutenie
Sušená majoránka 1 veľká lyžica
Zeleninový bujón 1 ks

Postup

  1. Večer pred varením, alebo ráno, si namočíme hŕstkovú zmes do studenej vody. Mala by byť namočená aspoň 4 hodiny pred samotným varením.
  2. Hŕstkovú zmes prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a vložíme do väčšieho hrnca spolu s 2 litrami studenej vody. Pridáme bobkový list, čierne korenie a cesnak. Varíme na miernom stupni 1 - 1,5 hodiny. Kým nie sú strukoviny takmer uvarené.
  3. Očistíme si cibuľu, mrkvu, petržlen a zemiaky. Cibuľu nakrájame na jemno, ostatnú zeleninu na rovnaké menšie kusy.
  4. V ďalšom hrnci si na masle/ oleji speníme cibuľu, pridáme zeleninu a chvíľu ju na sporáku podusíme, pridáme soľ, vegetu a môžeme poprášiť múkou, čim polievku mierne zahustíme.
  5. Následne si túto udusenú zeleninu prelejeme k hŕstkovej zmesi, ak treba prilejeme ešte vodu. Dochutíme bujónom.
  6. Varíme ďalšiu pol hodinu. Kým nie je zelenina mäkká.
  7. Keď je polievka uvarená dozdobíme ju petržlenovou vňaťkou. Podávame s pečivom.