0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Vianočný zubáč

Autor receptu: Mnami by Lucy

Kto povedal, že štedrovečerné menu nemôže byť chutné a zároveň zdravé a výživné? Dopraj si tieto Vianoce zdravšiu verziu vianočného menu. Zubáč je kvalitná ryba, ktorá v kombinácii s bylinkami, maslom a cesnakom viac nepotrebuje. Nezabudni na prílohu a granátové jablko pre dokonalý vianočný nádych. 

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
40 minút

Kto povedal, že štedrovečerné menu nemôže byť chutné a zároveň zdravé a výživné? Dopraj si tieto Vianoce zdravšiu verziu vianočného menu. Zubáč je kvalitná ryba, ktorá v kombinácii s bylinkami, maslom a cesnakom viac nepotrebuje. Nezabudni na prílohu a granátové jablko pre dokonalý vianočný nádych. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Filet zubáča 300 g
Maslo 30 g
Cesnak 2 stúčiky
Citrón 1 ks
Rozmarín 1 stonka
Soľ 1 podľa chuti
Olivový olej 1 lyžica

Postup

  1. Do zapekacej misy nalejeme olivový olej. Naukladáme rybu, osolíme, následne na každý rybu položíme plátok masla, plátok citróna a nakoniec pridáme rozmarín a cesnak.
  2. Zapekaciu misu zabalíme z vrchu alobalom. Vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov. na 15 - 20 minút.
  3. K rybe sa hodí zemiakové pyré, štuchané zemiaky, prípadne batátové pyré. Podávame s dusenou zeleninou, ako je napríklad hrášok.
  4. Nezabudnite na granátové jablko, chuť ryby príjemne osvieži.