0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Jesenné pečené kura

Autor receptu: Mnami by Lucy

Pečené kura je v mnohých rodinách nedeľná klasika, je to nenáročné jedlo na prípravu a chutí fantasticky. Stačí mať doma pár surovín a vyčarujete výborný pokrm pre celú rodinu alebo priateľov. Vyskúšajte toto jesenné ladené pečené kura na jablkách a bylinkách, s naším receptom a postupom to zvládne každý. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
120 minút

Pečené kura je v mnohých rodinách nedeľná klasika, je to nenáročné jedlo na prípravu a chutí fantasticky. Stačí mať doma pár surovín a vyčarujete výborný pokrm pre celú rodinu alebo priateľov. Vyskúšajte toto jesenné ladené pečené kura na jablkách a bylinkách, s naším receptom a postupom to zvládne každý. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Kukuričné sviatočné kura 1 ks
Cibuľa 1 ks
Jablko 2 ks
Pomaranč 1 ks
Olivový olej 2 polievkové lyžice
Maslo 50 g
Vetvička rozmarín 1 podľa chuti
Šalvia Momentálne nedostupné 6 ks
Soľ 2 malé lyžice

Postup

  1. Rozohrejeme si rúru na 180st.
  2. Mäso umyjeme a osušíme. Pripravíme si pekáč, prípadne inú nádobu, v ktorej budeme kura piecť. Pekáč pokvapkáme olivovým olejom alebo vytrieme maslom.
  3. Cibuľu si nakrájame na tenšie kolieska, jablká na mesiačiky a pomaranč si rozkrojíme na polovičku.
  4. Do malej misky si nalejeme 2 lyžice olivového oleja, vytlačíme si šťavu z polky pomaranča a natrháme polovičku byliniek. Touto zmesou poriadne potrieme celé kura. Osolíme z vonka aj z vnútra.
  5. Do pekáča vložíme cibuľu a na ňu položíme kura, prsiami dole. Do vnútra kuraťa a okolo neho naukladáme jablká aj druhú polovicu pomaranča, ktorý si očistíme od šupky a nakrájame na malé kúsky. Bylinky vložíme do kuraťa aj naokolo.
  6. Kura podlejeme 1 deci vody a z vrchu poukladáme tenké plátky masla. Kura pečieme zhruba hodinu a pol, záleží od veľkosti. Ak chceme mäso podliať vínom, urobíme tak zhruba po 20 minútach, ako sa kura pečie.
  7. Kura podlievame výpekom každých 20 minút, aby neostalo suché, v polovičke pečenia kura pretočíme aby sa pekne zatiahlo z oboch strán. Ak je potrebné dolejeme opäť deci vody. Pred koncom pečenia otočíme kura prsiami hore a položíme na vrch kuraťa plátky masla. Kura dopečieme do chrumkava, môžeme zvýšiť stupeň pečenia na 190st. alebo prepnúť na funkciu gril.
  8. Kura podávame s ryžou, zemiakmi alebo si k nemu môžeme upiecť jesennú zeleninu ako je tekvica, mrkva, zemiak a červená repa.