Žĺtkové orechové rezy
Sú tradičná sviatočná klasika, ktorá nikdy neomrzí a nesmie chýbať ani na tvojom stole. Recept je nenáročný na prípravu a keďže koláč neobsahuje žiadny krém, vydrží čerstvý aj niekoľko dní.
Sú tradičná sviatočná klasika, ktorá nikdy neomrzí a nesmie chýbať ani na tvojom stole. Recept je nenáročný na prípravu a keďže koláč neobsahuje žiadny krém, vydrží čerstvý aj niekoľko dní.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
40
Vlašské orechy
Vlašské orechy sú tiež zodpovedné za zdravé vlasy, pretože vysoké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov a antioxidantov posilňuje vlasové folikuly a udržuje vlasovú pokožku bez lupín. Zabezpečujú aj hrubšie, dlhšie a silnejšie vlasy. Môžete tiež použiť šupku vlašských orechov ako prírodný zvýrazňovač vlasov.
Korpus - Na prípravu 40 porcií potrebujeme:
Poleva - Na prípravu 40 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Vlašské orechy
Vlašské orechy sú tiež zodpovedné za zdravé vlasy, pretože vysoké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov a antioxidantov posilňuje vlasové folikuly a udržuje vlasovú pokožku bez lupín. Zabezpečujú aj hrubšie, dlhšie a silnejšie vlasy. Môžete tiež použiť šupku vlašských orechov ako prírodný zvýrazňovač vlasov.
Postup
- Zo zmäknutého masla a cukru vymiešaj jednotný krém, pridaj preosiatu múku, mleté vlašské orechy a vymiešaj jednotné husté cesto.
- Z bielok vyšľahaj tuhý sneh a opatrne ho primiešaj k orechovému cestu. Cesto bude husté, netreba sa toho báť.
- Na plech (veľkosť približne 22cm x 32cm) vlož papier na pečenie a rovnomerne rozotri cesto.
- Rúru vyhrej na 180 stupňov a koláč peč približne 20 minút. Cesto treba kontrolovať.
- Kým sa koláč pečie v miske vyšľahaj do hladka cukor so žĺtkami. Ešte na horúci koláč vylej polevu a rovnomerne ju rozotri po celom koláči. Plnka pekne stuhne. Koláč nechaj vychladnúť.
TIP: Aby poleva na koláči počas krájanie nepraskala, nôž namoč do vody a následne krájaj rezy.