0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Losos s príchuťou Vianoc

Losos s príchuťou Vianoc

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ak vás na Vianoce omrzí klasika v podobe vysmážanej ryby, vyskúšajte si pripraviť zdravšiu alternatívu pečenej ryby, ktorá je vhodná nielen počas sviatkov. Perfektná kombinácia lososa, orechov a čerstvých byliniek sa stane zaručene aj vaším obľúbeným jedlom.

Náročnosť: Stredné
Náročnosť
Stredné
Počet porcií: 3 porcie
Počet porcií
3 porcie
Čas prípravy: 40 minút
Čas prípravy
40 minút

Ak vás na Vianoce omrzí klasika v podobe vysmážanej ryby, vyskúšajte si pripraviť zdravšiu alternatívu pečenej ryby, ktorá je vhodná nielen počas sviatkov. Perfektná kombinácia lososa, orechov a čerstvých byliniek sa stane zaručene aj vaším obľúbeným jedlom.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
3

Na prípravu 3 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Čerstvý losos 400 g
Pridať do košíka V košíku Vlašské orechy Momentálne nedostupné 25 g
Pridať do košíka V košíku Horčičné semienka 1 1/2 malej lyžičky
Pridať do košíka V košíku Olivový olej 4 veľká lyžica olivový olej
Pridať do košíka V košíku Soľ 1 podľa chuti
Pridať do košíka V košíku Citrónová šťava 2 veľké lyžice
Pridať do košíka V košíku Tymián (čerstvý) 1 hrsť
Pridať do košíka V košíku Rozmarín (čerstvý) 1 hrsť
Pridať do košíka V košíku Bazalka 1 hrsť
Pridať do košíka V košíku Petržlenová vňať 1 ks
Pridať do košíka V košíku Strúhaný parmezán 30 g
Pridať do košíka V košíku Strúhanka 20 g

Postup

  1. Umyjeme a osušíme lososa. Pripravíme si bylinkovú krustu.
  2. Do sekáčikového mixéra vložíme olej, orechy, horčicové semienka, soľ, citrónovú šťavu a čerstvé bylinky. Rozmixujeme a potrieme touto masou rybu. Na tento základ nasypeme parmezán a strúhanku. Rukami utlapkáme a vložíme do rúry.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 supňov do zlatista, maximálne však 30 minút, aby sa filet nepresušil.