0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Cigánska pečienka v žemli

Cigánska pečienka v žemli

Autor receptu: Mnami by Lucy

Cigánska pečienka z krkovičky je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch a festivaloch. Vyskúšajte  našu verziu pečenú v rúre a inú už robiť nebudete. Najčastejšie sa pripravuje z bravčového mäsa, ale môžete použiť aj kuracie prsia.

Náročnosť: Stredné
Náročnosť
Stredné
Počet porcií: 4 porcie
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy: 60 minút
Čas prípravy
60 minút

Cigánska pečienka z krkovičky je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch a festivaloch. Vyskúšajte  našu verziu pečenú v rúre a inú už robiť nebudete. Najčastejšie sa pripravuje z bravčového mäsa, ale môžete použiť aj kuracie prsia.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Krkovička 500 g
Pridať do košíka V košíku Kváskové žemle 4 ks
Pridať do košíka V košíku Biela cibuľa 4 ks
Pridať do košíka V košíku Plnotučná horčica 2 lyžice
Pridať do košíka V košíku Kečup 2 lyžice
Pridať do košíka V košíku Sójová omáčka 2 lyžiče
Pridať do košíka V košíku Čierne korenie 1 podľa chuti
Pridať do košíka V košíku Soľ 1 podľa chuti
Pridať do košíka V košíku Voda 150 ml

Postup

  1. Mäso si nakrájame na rezne a vyklepeme.
  2. Mäso si preložíme do hlbokej misky a pripravíme si marinádu zmiešaním horčice, kečupu a sójovej omáčky. Mäso dochutíme korením a soľou.
  3. Cibuľu si očistíme a nakrájame na kolieska.
  4. Hlbší plech si vytrieme olejom a naukladáme naň cibuľu. Na cibuľu potom naložíme napácované mäso a podlejeme vodou.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200st. do zlatohneda, cca 40min. Mäso priebežne pretáčame zo strany na stranu.
  6. Podávame so žemľou, žemľu potrieme horčicou, naložíme cibuľu, mäso a opäť cibuľu.