Cigánska pečienka v žemli
Cigánska pečienka z krkovičky je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch a festivaloch. Vyskúšajte našu verziu pečenú v rúre a inú už robiť nebudete. Najčastejšie sa pripravuje z bravčového mäsa, ale môžete použiť aj kuracie prsia.
Cigánska pečienka z krkovičky je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch a festivaloch. Vyskúšajte našu verziu pečenú v rúre a inú už robiť nebudete. Najčastejšie sa pripravuje z bravčového mäsa, ale môžete použiť aj kuracie prsia.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4
Cibuľa
Cibuľa obsahuje bohatý zdroj tiosulfátov a tiosulfátov (zlúčeniny síry), ktoré pomáhajú zmenšovať baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz. Zelenina je tiež obohatená na vitamín C, ktorý udržuje zuby zdravé.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Cibuľa
Cibuľa obsahuje bohatý zdroj tiosulfátov a tiosulfátov (zlúčeniny síry), ktoré pomáhajú zmenšovať baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz. Zelenina je tiež obohatená na vitamín C, ktorý udržuje zuby zdravé.
Postup
- Mäso si nakrájame na rezne a vyklepeme.
- Mäso si preložíme do hlbokej misky a pripravíme si marinádu zmiešaním horčice, kečupu a sójovej omáčky. Mäso dochutíme korením a soľou.
- Cibuľu si očistíme a nakrájame na kolieska.
- Hlbší plech si vytrieme olejom a naukladáme naň cibuľu. Na cibuľu potom naložíme napácované mäso a podlejeme vodou.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200st. do zlatohneda, cca 40min. Mäso priebežne pretáčame zo strany na stranu.
- Podávame so žemľou, žemľu potrieme horčicou, naložíme cibuľu, mäso a opäť cibuľu.