Brownies s cviklou
Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek.
Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
15
Cvikla
Cvikla má nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah cenných vitamínov a minerálov. Zaujímavé je, že obsahuje prakticky trochu zo všetkých látok, ktoré ľudské telo potrebuje. Má viacero pozitívnych účinkov, ako napríklad: očista organizmu, podpora chudnutia, udržiava krvný tlak, zlepšuje športový výkon, pomáha v boji proti zápalu, podporuje zdravie tráviaceho traktu a chudnutie.
Na prípravu 15 porcií potrebujeme:
Cvikla
Cvikla má nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah cenných vitamínov a minerálov. Zaujímavé je, že obsahuje prakticky trochu zo všetkých látok, ktoré ľudské telo potrebuje. Má viacero pozitívnych účinkov, ako napríklad: očista organizmu, podpora chudnutia, udržiava krvný tlak, zlepšuje športový výkon, pomáha v boji proti zápalu, podporuje zdravie tráviaceho traktu a chudnutie.
Postup
- Ako prvé si uvaríme cviklu (u nás kúpite už aj predvarenú). Dosť vám to uľahčí pečenie a dobu prípravy. Namočíme si sušené slivky do teplej vody, aby nám zmäkli.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo. Necháme mierne vychladnúť.
- V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor - prešľaháme do peny. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom. A nakoniec primiešame múku s kakaom.
- Ručným mixérom si rozmixujeme cviklu a slivky do jednotnej kaše. Ak je veľmi hustá prilejeme kúsok vody, v ktorej sme mali namočené slivky.
- Túto kašu primiešame k cestu a vylejeme do formy alebo zapekacej misy (20x26cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre na 180 stupňoch, 30-40 minút. Koláč je upečený vtedy, ak sú okraje pevne upečené a stred je mierne trasľavý. Koláč necháme vychladnúť a môžeme ho dozdobiť roztopenou čokoládou, sušeným ovocím, orieškami, prípadne podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.