0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Brownies s cviklou

Brownies s cviklou

Autor receptu: Mnami by Lucy

Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek. 

Náročnosť: Stredné
Náročnosť
Stredné
Počet porcií: 15 porcií
Počet porcií
15 porcií
Čas prípravy: 60 minút
Čas prípravy
60 minút

Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
15

Na prípravu 15 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Vajcia 2 ks
Pridať do košíka V košíku Hnedý cukor 80 g
Pridať do košíka V košíku Vanilkový cukor 1 malá lyžička
Pridať do košíka V košíku Hladká múka 60 g
Pridať do košíka V košíku Kakao 25 g
Pridať do košíka V košíku Horká čokoláda 130 g
Pridať do košíka V košíku Maslo 60 g
Pridať do košíka V košíku Uvarená cvikla 300 g
Pridať do košíka V košíku Sušené slivky 4 ks

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme cviklu (u nás kúpite už aj predvarenú). Dosť vám to uľahčí pečenie a dobu prípravy. Namočíme si sušené slivky do teplej vody, aby nám zmäkli.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo. Necháme mierne vychladnúť.
  3. V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor - prešľaháme do peny. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom. A nakoniec primiešame múku s kakaom.
  4. Ručným mixérom si rozmixujeme cviklu a slivky do jednotnej kaše. Ak je veľmi hustá prilejeme kúsok vody, v ktorej sme mali namočené slivky.
  5. Túto kašu primiešame k cestu a vylejeme do formy alebo zapekacej misy (20x26cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
  6. Pečieme v rúre na 180 stupňoch, 30-40 minút. Koláč je upečený vtedy, ak sú okraje pevne upečené a stred je mierne trasľavý. Koláč necháme vychladnúť a môžeme ho dozdobiť roztopenou čokoládou, sušeným ovocím, orieškami, prípadne podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.