0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Brownies s cviklou

Autor receptu: Mnami by Lucy

Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
15 porcií
Čas prípravy
60 minút

Brownie pozná každý. Cviklu tiež. Okrem toho, že je veľmi zdravá a hodí sa ako príloha alebo surovina do šalátov, viete ju parádne využiť aj pri pečení. Dnes vám ukážeme recept, ako ju zamaskujete a vykúzlite aj vďaka nej skvelý, vláčny a navyše zdravý čokoládový brownie, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
15

Na prípravu 15 porcií potrebujeme:

Vajcia 2 ks
Hnedý cukor 80 g
Vanilkový cukor 1 malá lyžička
Hladká múka 60 g
Kakao 25 g
Horká čokoláda 130 g
Maslo 60 g
Uvarená cvikla 300 g
Sušené slivky 4 ks

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme cviklu (u nás kúpite už aj predvarenú). Dosť vám to uľahčí pečenie a dobu prípravy. Namočíme si sušené slivky do teplej vody, aby nám zmäkli.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a maslo. Necháme mierne vychladnúť.
  3. V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor - prešľaháme do peny. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom. A nakoniec primiešame múku s kakaom.
  4. Ručným mixérom si rozmixujeme cviklu a slivky do jednotnej kaše. Ak je veľmi hustá prilejeme kúsok vody, v ktorej sme mali namočené slivky.
  5. Túto kašu primiešame k cestu a vylejeme do formy alebo zapekacej misy (20x26cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
  6. Pečieme v rúre na 180 stupňoch, 30-40 minút. Koláč je upečený vtedy, ak sú okraje pevne upečené a stred je mierne trasľavý. Koláč necháme vychladnúť a môžeme ho dozdobiť roztopenou čokoládou, sušeným ovocím, orieškami, prípadne podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.