0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Pečené batáty s avokádovým dipom

Autor receptu: Mnami by Lucy

Batáty sú skvelou náhradou za klasický zemiak. Ak sa neviete vzdať hranoliek, toto je super voľba. Sú príjemne nasladlé a hodia sa ako príloha k mäsu alebo šalátu. My sme si pre vás pripravili hranolky s avokádovým dipom.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
30 minút
Bezlaktózové
Vegetariánske

Batáty sú skvelou náhradou za klasický zemiak. Ak sa neviete vzdať hranoliek, toto je super voľba. Sú príjemne nasladlé a hodia sa ako príloha k mäsu alebo šalátu. My sme si pre vás pripravili hranolky s avokádovým dipom.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Batáty 2 ks
Olivový olej 2 polievkové lyžičky
Soľ 1 podľa chuti
Údená paprika 1 podľa chuti
Chilli 1 podľa chuti
Zrelé avokádo Momentálne nedostupné 1 ks
Čierne korenie 1 ks
Biely jogurt 2 polievkové lyžice
Šťava z limetky 1 ks
Petržlenová vňať 1 podľa chuti

Postup

  1. Zemiak si umyjeme a nakrájame na hranolky.
  2. Vo veľkej miske si zmiešame všetky koreniny (soľ, údená paprika, chilli podľa chuti) s olivovým olejom a pridáme k nim nakrájané hranolky. Poriadne všetko premiešame.
  3. Preložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme 25 minút na 190 stupňoch, kým nemáme hranolky upečené do chrumkava.

DIP:

  1. Avokádo roztlačíme vidličkou a pridáme jogurt. Primiešame petržlenovú vňaťku a všetky koreniny podľa chuti (soľ, čierne korenie, šťava z limetky).