0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Domáca majonéza

Autor receptu: Mnami by Lucy

Majonéza je vynikajúca pochúťka, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každého tradičného zemiakového šalátu. Ak ochutnáte majonézu pripravenú doma, inú už nebudete chcieť. Rýchla príprava a jednoduchý postup vás presvedčí o tom, že ak ste ju doteraz neskúšali, je najvyšší čas.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
15 minút

Majonéza je vynikajúca pochúťka, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každého tradičného zemiakového šalátu. Ak ochutnáte majonézu pripravenú doma, inú už nebudete chcieť. Rýchla príprava a jednoduchý postup vás presvedčí o tom, že ak ste ju doteraz neskúšali, je najvyšší čas.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Žĺtok 2 ks
Horčica 2 malá lyžička
Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie 1 podľa chuti
Citrónová šťava 1 ks
Olej 200 ml

Postup

  1. Základom je, aby mali všetky suroviny rovnakú izbovú teplotu. Vajíčka si vyložte na kuchynskú linku pár hodín pred tým, ako začnete majonézu pripravovať. Takisto aj horčicu, ak ju skladujete v chladničke.
  2. Žĺtka prešľaháme s horčicou, soľou, korením a citrónovou šťavou do peny.
  3. Postupne prilejeme najprv kúsok oleja a keď začne majonéza hustnúť začneme prilievať ostatný olej - radšej postupne. Ak by bola hustá, prilejte ešte olej. Dochutíme a necháme v chladničke vychladnúť. Môže sa zdať, že je redšia, ale to nevadí, v chladničke ešte stuhne.