Domáca majonéza
Majonéza je vynikajúca pochúťka, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každého tradičného zemiakového šalátu. Ak ochutnáte majonézu pripravenú doma, inú už nebudete chcieť. Rýchla príprava a jednoduchý postup vás presvedčí o tom, že ak ste ju doteraz neskúšali, je najvyšší čas.
Majonéza je vynikajúca pochúťka, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každého tradičného zemiakového šalátu. Ak ochutnáte majonézu pripravenú doma, inú už nebudete chcieť. Rýchla príprava a jednoduchý postup vás presvedčí o tom, že ak ste ju doteraz neskúšali, je najvyšší čas.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2
Horčica
Horčica je potravinou, ktorá vďaka horčičnému semenu obsahuje niekoľko vitamínov a minerály potrebné pre fungovanie organizmu. Horčičné semená tiež priaznivo pôsobia na trávenie. Horčičné semená obsahujú z minerálov - sodík, vápnik, zinok, draslík, pričom sa v nich nachádza aj fosfor, horčík a železo.
Na prípravu 2 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Horčica
Horčica je potravinou, ktorá vďaka horčičnému semenu obsahuje niekoľko vitamínov a minerály potrebné pre fungovanie organizmu. Horčičné semená tiež priaznivo pôsobia na trávenie. Horčičné semená obsahujú z minerálov - sodík, vápnik, zinok, draslík, pričom sa v nich nachádza aj fosfor, horčík a železo.
Postup
- Základom je, aby mali všetky suroviny rovnakú izbovú teplotu. Vajíčka si vyložte na kuchynskú linku pár hodín pred tým, ako začnete majonézu pripravovať. Takisto aj horčicu, ak ju skladujete v chladničke.
- Žĺtka prešľaháme s horčicou, soľou, korením a citrónovou šťavou do peny.
- Postupne prilejeme najprv kúsok oleja a keď začne majonéza hustnúť začneme prilievať ostatný olej - radšej postupne. Ak by bola hustá, prilejte ešte olej. Dochutíme a necháme v chladničke vychladnúť. Môže sa zdať, že je redšia, ale to nevadí, v chladničke ešte stuhne.