Poctivá kapustnica
Máme pre vás pripravený tradičný recept na výbornú kapustnicu, ktorej príprava je úplne jednoduchá a ozdobí každý štedrovečerný stôl. Akurát hustá, akurát kyslá, plná chutí, pripravovaná z výberových a kvalitných surovín.
Máme pre vás pripravený tradičný recept na výbornú kapustnicu, ktorej príprava je úplne jednoduchá a ozdobí každý štedrovečerný stôl. Akurát hustá, akurát kyslá, plná chutí, pripravovaná z výberových a kvalitných surovín.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4
Kyslá kapusta
Kyslá kapusta, forma kvasenej kapusty, je obľúbená v celej strednej Európe už stovky rokov. Kyslá kapusta spája jednu z najzdravších potravín (kapusta) s jednou z najprospešnejších a osvedčených metód prípravy jedál, aké sa kedy používali (fermentácia).
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Kyslá kapusta
Kyslá kapusta, forma kvasenej kapusty, je obľúbená v celej strednej Európe už stovky rokov. Kyslá kapusta spája jednu z najzdravších potravín (kapusta) s jednou z najprospešnejších a osvedčených metód prípravy jedál, aké sa kedy používali (fermentácia).
Postup
- V prvom kroku si vyvaríme údené koleno. Koleno vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list a varíme do mäkka. Vývar použijeme do kapustnice. Ak nemáme koleno môžeme použiť aj údené rebrá alebo iný druh údeného mäsa. Trvá to tak 2-3 hodiny. Varíme pomaly.
- Huby si namočíme do teplej vody. Bravčové plece si nakrájame na kocky. V hrnci si na oleji alebo masti upečieme do sklovita cibuľku. Pridáme bobkový list. Následne pridáme mäso, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku.
- Necháme ho zatiahnuť a pridáme k nemu nakrájanú klobásu na kolieska. Pridáme huby bez vody a chvíľu restujeme. Následne pridáme kapustu. Ak je veľmi kyslá, môžeme ju premyť. Keď sa všetko poriadne spojí a premieša, zalejeme túto masu paradajkovou passatou a dolejeme vývarom (cca 2litre), v ktorom sme si vyvarili údené mäso/kosti.
- Kapustnicu varíme na miernom stupni zhruba 2 hodiny, priebežne premiešavame a dolievame vývar/ vodu. Ak je potrebné, dochutíme soľou, korením.
- Po hodine varenia pridáme sušené slivky.
- Keď je mäso v kapustnici mäkké, môžeme do nej nakrájať údené mäso a kapustnicu odstavíme zo sporáka.
- Podávame s chlebom, prípadne s kopčekom smotany.