0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Losos s príchuťou Vianoc

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ak vás na Vianoce omrzí klasika v podobe vysmážanej ryby, vyskúšajte si pripraviť zdravšiu alternatívu pečenej ryby, ktorá je vhodná nielen počas sviatkov. Perfektná kombinácia lososa, orechov a čerstvých byliniek sa stane zaručene aj vaším obľúbeným jedlom.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
3 porcie
Čas prípravy
40 minút

Ak vás na Vianoce omrzí klasika v podobe vysmážanej ryby, vyskúšajte si pripraviť zdravšiu alternatívu pečenej ryby, ktorá je vhodná nielen počas sviatkov. Perfektná kombinácia lososa, orechov a čerstvých byliniek sa stane zaručene aj vaším obľúbeným jedlom.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
3

Na prípravu 3 porcií potrebujeme:

Čerstvý losos 400 g
Vlašské orechy 25 g
Horčičné semienka 1 1/2 malej lyžičky
Olivový olej Momentálne nedostupné 4 veľká lyžica olivový olej
Soľ 1 podľa chuti
Citrónová šťava 2 veľké lyžice
Tymián (čerstvý) 1 hrsť
Rozmarín (čerstvý) 1 hrsť
Bazalka 1 hrsť
Petržlenová vňať 1 ks
Strúhaný parmezán 30 g
Strúhanka 20 g

Postup

  1. Umyjeme a osušíme lososa. Pripravíme si bylinkovú krustu.
  2. Do sekáčikového mixéra vložíme olej, orechy, horčicové semienka, soľ, citrónovú šťavu a čerstvé bylinky. Rozmixujeme a potrieme touto masou rybu. Na tento základ nasypeme parmezán a strúhanku. Rukami utlapkáme a vložíme do rúry.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 supňov do zlatista, maximálne však 30 minút, aby sa filet nepresušil.