Vanilkové rožky
Vanilkové rožky sú klasické vianočné pečivo, ktoré nesmie chýbať v žiadnej rodine. Recepty na tieto rožteky sa dedia po generáciách a každý má ten svoj osvedčený. Vyskúšajte však nahradiť klasické vlašské orechy za mandle a výsledok vás milo prekvapí. My sme si pre vás presne takýto recept pripravili.
Vanilkové rožky sú klasické vianočné pečivo, ktoré nesmie chýbať v žiadnej rodine. Recepty na tieto rožteky sa dedia po generáciách a každý má ten svoj osvedčený. Vyskúšajte však nahradiť klasické vlašské orechy za mandle a výsledok vás milo prekvapí. My sme si pre vás presne takýto recept pripravili.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
35
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky pochádzajú z Rakúska, konkrétne z Viedne. Podľa povesti sa začali piecť na počesť porážky osmanských vojsk vo Viedni. Osmanská ríša mala na vlajke totiž polmesiac, preto sa začali piecť vanilkové polmesiačiky. Neskôr sa rozšírili aj do Česka, kde sa stali typickým vianočným pečivom.
Na prípravu 35 porcií potrebujeme:
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky pochádzajú z Rakúska, konkrétne z Viedne. Podľa povesti sa začali piecť na počesť porážky osmanských vojsk vo Viedni. Osmanská ríša mala na vlajke totiž polmesiac, preto sa začali piecť vanilkové polmesiačiky. Neskôr sa rozšírili aj do Česka, kde sa stali typickým vianočným pečivom.
Postup
- Zo všetkých surovín si vypracujeme jednotné cesto. S cestom môžeme pracovať okamžite alebo ho odložiť do chladničky a vrátiť sa k nemu, keď budeme chcieť rožteky piecť.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 7-8 minút. Ešte teplé ich obaľujeme v cukre (1/2 balíka vanilkového cukru + 50g práškového cukru).