0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zemiakové wafle

Autor receptu: Mnami by Lucy

Chrumkavé, syrové wafle, ktoré chutia ešte lepšie ako zemiakové placky. Môžete si ich urobiť aj zo zvyškových zemiakov alebo zemiakového pyré. My sme si pre vás pripravili základnú verziu len so syrom, no vyskúšajte si ich obohatiť napríklad o čerstvú cibuľku, pečenú slaninku alebo vymeniť druh syra. K wafliam sa výborne hodí smotanový, cesnakový alebo syrový dresing.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
60 minút

Chrumkavé, syrové wafle, ktoré chutia ešte lepšie ako zemiakové placky. Môžete si ich urobiť aj zo zvyškových zemiakov alebo zemiakového pyré. My sme si pre vás pripravili základnú verziu len so syrom, no vyskúšajte si ich obohatiť napríklad o čerstvú cibuľku, pečenú slaninku alebo vymeniť druh syra. K wafliam sa výborne hodí smotanový, cesnakový alebo syrový dresing.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
8

Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Uvarené zemiaky 5 ks
Hladká múka 150 g
Strúhaný syr 100 g
Soľ 1 podľa chuti
Olej na vytretie waflovača 1 ks

Postup

  1. Uvaríme si zemiaky, prípadne použijeme zostatkové zemiaky alebo zemiakové pyré. Zemiaky necháme poriadne vychladnúť.
  2. K zemiakom primiešame soľ (prípadne iné korenie podľa chuti) , múku a syr. Spracujeme jednotné cesto. Múku primiešavajte postupne, je možné, že vám bude stačiť menej múky, alebo ak zemiaky obsahujú viac vody, bude potrebné primiešať múky viac. Cesto by malo mať konzistenciu tuhšieho pyré, aby sme ho vedeli lyžicou vložiť do waflovača.
  3. Waflovač necháme poriadne rozohriať, to je základ, aby sme mali pekne chrumkavé wafle. Waflovač potrieme olejom a naložíme cesto, zavrieme a necháme piecť 10-15 minút. Waflovač neotvárajte príliš skoro.
  4. Wafle vyberieme, keď sú pekne do zlatista upečené, opäť poriadne potrieme olejom a naložíme ďalšie cesto.
  5. K wafliam sme si pripravili smotanový dresing. Kyslú smotanu zmiešame so soľou a nasekanou pažítkou.