0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Tekvicové muffiny

Autor receptu: Mnami by Lucy

Sezóna tekvíc je tu a okrem klasických tekvicových jedál sme si pre vás pripravili aj niečo sladké. Tieto tekvicové muffiny musíte zaručene vyskúšať. Sú nadýchané, vláčne a ak si ich upečiete nádherne vám prevoňajú celú kuchyňu. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
12 porcií
Čas prípravy
40 minút

Sezóna tekvíc je tu a okrem klasických tekvicových jedál sme si pre vás pripravili aj niečo sladké. Tieto tekvicové muffiny musíte zaručene vyskúšať. Sú nadýchané, vláčne a ak si ich upečiete nádherne vám prevoňajú celú kuchyňu. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
12

Na prípravu 12 porcií potrebujeme:

Hokaido tekvica 300 g
Hladká múka 190 g
Hnedý cukor Momentálne nedostupné 100 g
Mlieko 60 ml
Olej Momentálne nedostupné 100 ml
Kypriaci prášok 1 štipka
Sóda bikarbóna 2 malá lyžička
Soľ 1 malá lyžička
Mletý muškátový oriešok 1 štipka
Mletá škorica 2 malé lyžičky

Postup

  1. Najprv si umyjeme a vyčistíme tekvicu od jadierok, prekrojíme ju na polovicu. Na plech položíme papier na pečenie a tekvicu položíme na plech šupkou hore. Dáme ju piecť približne na hodinu na 190st. Kým nebude mäkká. Necháme ju vychladnúť a vnútrajšok si vydlabeme lyžicou. Získame tak tekvicové pyré do muffinov. Toto pyré si môžete urobiť aj v predstihu. Ak všetko neminiete, odložte si ho do chladničky a využijete ho neskôr. 
  2. Následne si v miske zmiešame všetky sypké suroviny a pridáme vajíčko, mlieko, olej a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme pyré z tekvice a premiešame. 
  3. Košíčky plníme takmer do plna a na vrch poukladáme oriešky. Každý muffin posypeme hnedým krištálovým cukrom a získame tak po upečení chrumkavý povrch.
  4. Pečieme prvých 5 minút pri 200 stupňpch a následne znížime teplotu na 175stupňov a dopekámme ďalších 15-20 minút. Treba si to odsledovať a urobiť skúšku špáradlom. Pichneme do muffinu a ak je špáradlo suché, muffiny sú upečené.