0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Hokaido halušky

Autor receptu: Mnami by Lucy

Pripravte si naše tradičné jedlo v modernejšom prevedení a vyskúšajte halušky z hokaido tekvice. Príjemná nasladlá chuť halušiek, slaná bryndza a chrumkavá slaninka vykúzlia z tradičného jedla explóziu chutí. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
3 porcie
Čas prípravy
60 minút

Pripravte si naše tradičné jedlo v modernejšom prevedení a vyskúšajte halušky z hokaido tekvice. Príjemná nasladlá chuť halušiek, slaná bryndza a chrumkavá slaninka vykúzlia z tradičného jedla explóziu chutí. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
3

Na prípravu 3 porcií potrebujeme:

Tekvica hokaido 350 g
Zemiaky 8 ks
Vajíčko 1 ks
Hladká múka 250 g
Soľ 1 malá lyžička
Bryndza 125 g
Pochúťková smotana 250 g

Postup

  1. Tekvicu aj zemiaky si umyjeme, očistíme a v elektrickom sekáčiku si všetko rozmixujeme na jednotnú hmotu. Prelejeme do misky a primiešame vajíčko, soľ a múku. 
  2. V hrnci si necháme zovrieť osolenú vodu a varíme cez haluškovač halušky. Vždy si urobte test, či máte cesto dostatočne husté. A to tak, že malou lyžičkou odoberieme cesto a hodíme jednu halušku do vody. Ak sa nerozvarí, cesto je v poriadku, ak sa rozpadne pridáme do cesta ešete múku, aby sme dosiahli požadovnú konzistenciu cesta aj halušiek. 
  3. Halušky vyberieme, premyjeme pod vodou a ukladáme do nádoby, ktorú si vymastíme maslom, olejom prípadne výpekom zo slaniny.
  4. Slaninu si klasicky opečime na panvici do chrumkava.
  5. Hotové halušky zmiešame s bryndzou, pridáme maslo alebo výpek zo slaniny, aby neboli suché, môžeme pridať smotanu a na vrch slaninu. Ak je potrebné halušky si dosolíme.