0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Plnená paprika (bezmäsitá)

Autor receptu: Júlia G.

Jednoduchý pokrm, ktorý si pamätáme z detstva s malou obmenou.
Náročnosť
Stredné
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
50 minút
Jednoduchý pokrm, ktorý si pamätáme z detstva s malou obmenou.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Ryža 250 g
Paprika 4 ks
Fašírková zmes Momentálne nedostupné 1 ks
Cibuľa 1 ks
Cesnak 1 ks
Syr 100 g
Pretlak 1 ks

Postup

1. Uvaríme ryžu podľa návodu ( alebo klasicky 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vody), pridáme 1ČL soli a varíme zhruba 10 minút, alebo kým nie je ryža mäkká.

2. Kým sa varí ryža, na panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu, fašírkovú zmes, prelysovaný cesnak, soľ a korenie na zhruba 5 - 10 minút. Predhrejeme si taktiež rúru na 180 °C

3. Z paprík odkorjíme vrch a vyberieme semienka. Do hrnca, kde sa varila ryža pridáme osmaženú zmes z panvice, nastrúhaný syr a premiešame. Zmes potom rovnomerne rozdelíme do pripravených paprík.

4. Naplnené papriky vložíme do zapekacej misy do ktorej sme dali pasírované rajčiny a dáme ich zapiecť na zhruba 15-20 minút, alebo dokým nebudú chytať zlatistú farbu. Môžeme ich pred zapekaním ešte posypať syrom. 


TIP: Skúste primiešať 2 druhy syra, špenát, prípadne pridať do plnky nakrájanú vňatku petržlenu.