Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4
Top surovina
Mrkva
Mrkva je bohatá na karotén a betakarotén. Ďalej obsahuje vitamíny B, C, E, H či kyselinu listovú. Z dôležitých stopových prvkov obsahuje najmä draslík, sodík, vápnik, horčík, fosfor, síru, mangán, železo, med’ a zinok.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
Top surovina
Mrkva
Mrkva je bohatá na karotén a betakarotén. Ďalej obsahuje vitamíny B, C, E, H či kyselinu listovú. Z dôležitých stopových prvkov obsahuje najmä draslík, sodík, vápnik, horčík, fosfor, síru, mangán, železo, med’ a zinok.
Postup
1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a rozrežeme na rezne. Rozklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Na rozklepané rezne si dáme plátok šunky a plátok syra.
3. Do misky si vytlačíme bambíno alebo iný črievkový syr, nastrúhame si mrkvu a polku plechovky kukurice. Všetko spolu premiešame a spravíme si "pomazánku".
4. Keď’ máme na rezňoch už šunku aj syr, dáme na ne pomazánku (cca 1PL na kus). Cibuľu si nakrájame na kolieska a do každého mäsa dáme jedno koliesko. Celé naplnené mäso zrolujeme do rolky. Ak mäso nedrží v rolke, môžeme si pomôcť špáradlami a pozapichovať do mäsa, aby nám držalo pri pečení.
5. Rolky si dáme do zapekacej misy. Do pohárika si dáme cca 1dcl olivového oleja, grilovacie korenie podľa chuti a rozmiešame. Celú zmes vylejeme na mäso. Zvyšnú kukuricu vysypeme na mäso a dáme piecť. Pečieme pri 180°C cca 30 minút.
TIP: Mäso môžete podliať ešte hrnčekom vody, aby nebolo suché a spravila sa šťava. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.