0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Krémová tarhoňa z jednej panvice

Autor receptu: Mnami by Lucy

Tarhoňa je v bežnej kuchyni dosť podceňovaná. Ja ti ukážem jeden rýchly recept, ktorý si určite obľúbiš aj ty! Všetko pripravíš v jednej panvici a tarhoňu môžeš zameniť za orzo alebo slovenskú ryžu.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
30 minút

Tarhoňa je v bežnej kuchyni dosť podceňovaná. Ja ti ukážem jeden rýchly recept, ktorý si určite obľúbiš aj ty! Všetko pripravíš v jednej panvici a tarhoňu môžeš zameniť za orzo alebo slovenskú ryžu.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Tarhoňa 200 g
Olivový olej alebo maslo 2 PL
Cibuľa 1 ks
Cesnak 3 strúčiky
Sušené paradajky 1 hrsť
Voda alebo vývar 500 ml
Smotana na šlahanie 70 g
Strúhaného parmezánu 40 g
Čerstvý špenát 80 g
Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie 1 podľa chuti
Bazalka 1 podľa chuti

Postup

  1. V hlbšej panvici rozohrej olivový olej.
  2. Na miernom ohni osmaž nadrobno nakrájanú cibuľu, pridaj cesnak a nakrájané sušené paradajky.
  3. Prisyp suchú tarhoňu. Spolu orestuj, kým sa tarhoňa jemne nezafarbí.
  4. Zalej vývarom (alebo vodou), osoľ, okoreň a nechaj variť. Občas premiešaj. Tarhoňa musí byť uvarená „al dente“.
  5. Keď sa tekutina vsiakne a tarhoňa je uvarená, prilej smotanu, premiešaj a krátko prevar.
  6. Vmiešaj nastrúhaný parmezán, ktorý jedlu dodá krémovosť.
  7. Na záver pridaj čerstvý špenát a nechaj len krátko spariť, aby ostal svieži. Dochuť bazalkou.