
Počas letnej sezóny, keď dozrievajú paradajky, je ideálny čas pripraviť si túto rýchlu a jednoduchú krémovú paradajkovú polievku, ktorá vám navyše krásne prevonia celú kuchyňu. Skvele sa hodí s parmezánom a chrumkavou opečenou hriankou.
Počas letnej sezóny, keď dozrievajú paradajky, je ideálny čas pripraviť si túto rýchlu a jednoduchú krémovú paradajkovú polievku, ktorá vám navyše krásne prevonia celú kuchyňu. Skvele sa hodí s parmezánom a chrumkavou opečenou hriankou.
Paradajka obsahuje veľké množstvo lykopénu, ktorý je karotenoid a antioxidant, ktorý je vysoko účinný pri odstraňovaní voľných radikálov spôsobujúcich rakovinu. Túto výhodu je možné získať aj z tepelne spracovaných výrobkov z rajčiakov, ako je kečup. Lykopén v rajčiakoch chráni pred rakovinou a ukázalo sa, že je účinný v boji proti rakovine prostaty a prsníka.
Paradajka obsahuje veľké množstvo lykopénu, ktorý je karotenoid a antioxidant, ktorý je vysoko účinný pri odstraňovaní voľných radikálov spôsobujúcich rakovinu. Túto výhodu je možné získať aj z tepelne spracovaných výrobkov z rajčiakov, ako je kečup. Lykopén v rajčiakoch chráni pred rakovinou a ukázalo sa, že je účinný v boji proti rakovine prostaty a prsníka.