0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Kuracie prsia z jednej panvice

Autor receptu: Mnami by Lucy

Toskánske kuracie prsia pripravíš v jednej panvici do 30 minút a zamiluješ si ich na prvé ochutnanie. Šťavnaté kuracie mäso, špenát a sušené paradajky v lahodnej smotanovej omáčke sa skvelo hodia k cestovinám, ryži alebo pečeným zemiakom. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
3 porcie
Čas prípravy
40 minút

Toskánske kuracie prsia pripravíš v jednej panvici do 30 minút a zamiluješ si ich na prvé ochutnanie. Šťavnaté kuracie mäso, špenát a sušené paradajky v lahodnej smotanovej omáčke sa skvelo hodia k cestovinám, ryži alebo pečeným zemiakom. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
3

Na prípravu 3 porcií potrebujeme:

Kuracie prsia 500 g
Cesnak 2 stúčiky
Cibuľa (polovica) 1 ks
Maslo 30 g
Olej Momentálne nedostupné 2 polievkové lyžice
Sušené krájané paradajky 4 malé lyžičky
Zeleninový vývar 500 ml
Smotana na šlahanie 60 ml
Parmezán 2 polievkové lyžice

Postup

  1. Kuracie prsia mierne naklep, osoľ, popráš červenou paprikou a sprudka opeč na oleji. Mäso odlož bokom.
  2. Do panvice s výpekom pridaj maslo, na jemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, cesnak a orestuj. Zalej vývarom a var 5 minút.
  3. Prilej smotanu, pridaj nakrájanú čerstvú bazalku a nastrúhaný parmezán, ktorý omáčku pekne zahustí. Omáčku zredukuj, ak treba prilej ešte smotanu alebo ak je omáčka riedka, pridaj lyžicu parmezánu.
  4. Nakoniec vlož do omáčky mäso a čerstvý špenát. Chvíľu povar a odstav zo sporáka.
  5. Podávaj s cestovinou, ryžou alebo pečenými zemiakmi.