Kapustový šalát Coleslaw
Coleslaw šalát je tak dobrý, že ho môžeš chrumkať samotný, no výborne sa hodí k pečenému či grilovanému mäsu, zemiakom, k hamburgerom aj hotdogom. Šalát je krémový, svieži a hotový za 10 minút.
Coleslaw šalát je tak dobrý, že ho môžeš chrumkať samotný, no výborne sa hodí k pečenému či grilovanému mäsu, zemiakom, k hamburgerom aj hotdogom. Šalát je krémový, svieži a hotový za 10 minút.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6
Biela kapusta
Kapusta obsahuje veľa druhov vitamínu B, takže sa o nej často hovorí ako o B komplexe. Jeden z týchto vitamínov sa nazýva inositolm, ktorý je dôležitý pre tvorbu bunkových membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog a pôsobí aj ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe.
Nálev - Na prípravu 6 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Biela kapusta
Kapusta obsahuje veľa druhov vitamínu B, takže sa o nej často hovorí ako o B komplexe. Jeden z týchto vitamínov sa nazýva inositolm, ktorý je dôležitý pre tvorbu bunkových membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog a pôsobí aj ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe.
Postup
- Kapustu nakrájaj na tenké rezančeky, môžeš ju aj nastrúhať. Pridaj malú lyžičku soli a premiešaj. Kapustu nechaj bokom.
- Očisti a nastrúhaj mrkvu, cibuľu nakrájaj na menšie kúsky.
- V miske zmiešaj všetky suroviny na nálev a v prípade potreby ešte dochuť.
- Kapustu poriadne postláčaj, vyžmýkaj všetkú šťavu, ktorú pustila a vylej ju.
- Ku vyžmýkanej kapuste pridaj cibuľu, mrkvu a pripravený nálev. Premiešaj.
- Kapustový šalát skladuj v chladničke a spotrebuj do 48 hodín.