0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Kapustový šalát Coleslaw

Autor receptu: Mnami by Lucy

Coleslaw šalát je tak dobrý, že ho môžeš chrumkať samotný, no výborne sa hodí k pečenému či grilovanému mäsu, zemiakom, k hamburgerom aj hotdogom. Šalát je krémový, svieži a hotový za 10 minút.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy
10 minút

Coleslaw šalát je tak dobrý, že ho môžeš chrumkať samotný, no výborne sa hodí k pečenému či grilovanému mäsu, zemiakom, k hamburgerom aj hotdogom. Šalát je krémový, svieži a hotový za 10 minút.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Biela kapusta (polovica) 1 ks
Mrkva 2 ks
Červená cibuľa 1 ks

Nálev - Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Majonéza 200 ml
Pochúťková smotana 1 veľká lyžica
Olivový olej 1 veľká lyžica
Plnotučná horčica 1 malá lyžička
Práškový cukor 1 malá lyžička
Soľ 1 podľa chuti
Citrónová šťava 1 ks
Petržlenová vňaťka 1 podľa chuti

Postup

  1. Kapustu nakrájaj na tenké rezančeky, môžeš ju aj nastrúhať. Pridaj malú lyžičku soli a premiešaj. Kapustu nechaj bokom.
  2. Očisti a nastrúhaj mrkvu, cibuľu nakrájaj na menšie kúsky.
  3. V miske zmiešaj všetky suroviny na nálev a v prípade potreby ešte dochuť.
  4. Kapustu poriadne postláčaj, vyžmýkaj všetkú šťavu, ktorú pustila a vylej ju.
  5. Ku vyžmýkanej kapuste pridaj cibuľu, mrkvu a pripravený nálev. Premiešaj.
  6. Kapustový šalát skladuj v chladničke a spotrebuj do 48 hodín.