0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Špargľová polievka

Autor receptu: Mnami by Lucy

Špargľa patrí k ľahko spracovateľnej zelenine, netreba ju dlho variť ani dochucovať. Polievka je dostatočne sýta, má príjemnú krémovú konzistenciu a pripravená je doslova za pár minút.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
30 minút

Špargľa patrí k ľahko spracovateľnej zelenine, netreba ju dlho variť ani dochucovať. Polievka je dostatočne sýta, má príjemnú krémovú konzistenciu a pripravená je doslova za pár minút.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Zelená špargľa 400 g
Jarná cibuľka Momentálne nedostupné 4 ks
Zemiaky 2 väčšie ks
Olivový olej 2 lyžice
Maslo 2 lyžice
Zeleninový vývar / teplá voda 1 liter
Petržlenová vňať 1 podľa chuti
Citrónová šťava 1 podľa chuti
Soľ 1 podľa chuti
Muškátový oriešok 1 podľa chuti
Smotana na šľahanie 180 ml

Postup

  1. Špargľu umy, odrež tvrdé konce a stonky nakrájaj na menšie kúsky. Hlavičky si odlož bokom – použiješ ich na konci ako dekoráciu.
  2. V hrnci rozpusť maslo s olejom, pridaj nasekanú cibuľku, špargľu a zemiaky.
  3. Všetko orestuj do sklovita a zalej vývarom. Var približne 20 minút.
  4. Pred koncom varenia prihoď do polievky hlavičky, tie stačí variť pár minút, môžeš ich potom použiť na dekoráciu.
  5. Polievku rozmixuj tyčovým mixérom do hladka. Nezabudni vybrať hlavičky, ktorými na konci dozdobíš polievku. Pridaj smotanu, polievku nechaj ešte prevrieť, dochuť soľou, korením a pár kvapkami citrónovej šťavy.