0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Jarné ryžové rolky

Jarné ryžové rolky

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ryžové rolky sú skvelé jedlo, ak potrebuješ doplniť do jedálnička zeleninu. Sú jednoduché na prípravu, ľahko stráviteľné a zároveň dostatočne sýte. Nezabudni na arašidovú omáčku, tá dodá rolkám výbornú chuť.

Náročnosť: Ľahké
Náročnosť
Ľahké
Počet porcií: 2 porcie
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy: 25 minút
Čas prípravy
25 minút

Ryžové rolky sú skvelé jedlo, ak potrebuješ doplniť do jedálnička zeleninu. Sú jednoduché na prípravu, ľahko stráviteľné a zároveň dostatočne sýte. Nezabudni na arašidovú omáčku, tá dodá rolkám výbornú chuť.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Ryžový papier 8 ks
Pridať do košíka V košíku Údené tofu 200 g
Pridať do košíka V košíku Mrkva 1 ks
Pridať do košíka V košíku Uhorka 1 ks
Pridať do košíka V košíku Avokádo 1 ks
Pridať do košíka V košíku Ľadový šalát 1 ks
Pridať do košíka V košíku Ryžové rezance 80 g

Omáčka - Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Arašidové maslo 3 veľké lyžice
Pridať do košíka V košíku Sójová omáčka 1 veľká lyžica
Pridať do košíka V košíku Med 2 veľké lyžice
Pridať do košíka V košíku Čistá voda 3 veľké lyžice

Postup

  1. V rýchlovarnej kanvici nechaj zovrieť vodu a zalej ňou ryžové rezance. Nechaj ich zmäknúť vo vode zrhuba 10 minút.
  2. Na grilovacej panvici na sucho opeč na plátky nakrájané tofu. Tofu môžeš nahradiť krevetami alebo rybou. Zatiaľ si nachystaj ostatné suroviny.
  3. Mrkvu, uhorku a avokádo nakrájaj na približne rovnaké kúsky/ pásiky. Ľadový šalát natrhaj na menšie kúsky a priprav si väčšiu misku s teplou vodou, do ktorej budeš namáčať ryžový papier.
  4. V ďalšej miske urob arašidovú omáčku zmiešaním arašidového masla, medu, sójovej omáčky a vody. Vodu prilievaj postupne, kým nezískaš požadovanú hustotu omáčky.
  5. Keď sú rezance hotové, vo vode by mali pekne zmäknúť, prelej ich cez sitko a prelož k zelenine a ugrilovanému tofu.
  6. Ryžový papier namoč na pár sekúnd do teplej vody, mal by sa ohýbať ako palacinka. Prelož ho na drevenú dosku a do spodnej časti naukladaj zeleninu, ryžové razance a tofu. Zatoč spodnú časť ryžového papiera smerom hore cez naukladané suroviny, boky ohni dovnútra a začni rolovať rolku.
  7. Rolku následne v strede prekroj a môžeš servírovať spolu s pripravenou arašidovou omáčkou.