0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Jahodová nepečená roláda

Autor receptu: Mnami by Lucy

Hľadáš rýchly dezert, ktorý bude zaručene chutiť všetkým? Vyskúšaj túto rýchlu nepečenú jahodovú roládu, ktorú máš hotovú za pár minút. Jahody môžeš zameniť za maliny alebo iné sezónne ovocie. 


Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
20 minút

Hľadáš rýchly dezert, ktorý bude zaručene chutiť všetkým? Vyskúšaj túto rýchlu nepečenú jahodovú roládu, ktorú máš hotovú za pár minút. Jahody môžeš zameniť za maliny alebo iné sezónne ovocie. 


Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
8

Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Čerstvé jahody 250 g
Podlhovlasté piškóty 12 ks
Mlieko 100 ml
Mascarpone 250 g
Biela čokoláda 100 g
Smotana na šlahanie 1 ks
Vanilkový cukor (do rozvaru) 1 podľa chuti

Postup

  1. Z polovice jahôd alebo iného ovocia si uvaríme rozvar, môžeme pridať vanilkový cukor, ale nemusíme. Necháme vychladnúť.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu.
  3. Z mascarpone a roztopenej bielej čokolády si vyšľaháme tuhší krém.
  4. Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme po dĺžke vedľa seba v dvoch radoch na papier na pečenie.
  5. Piškóty následne potrieme krémom a na krém natrieme jahodový rozvar a nakrájame na malé kúsky jahody.  
  6. Následne piškóty opatrne zrolujeme do rolády. Necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu, pokojne aj cez noc.
  7. Zo šľahačky si vyšľaháme tuhý krém a potrieme ním roládu. Dozdobíme ovocným rozvarom a kúskami mandlí.
  8. Skladujeme v chladničke