0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Rýchla cesnačka

Autor receptu: Mnami by Lucy

Krémová cesnaková polievka je skvelou voľbou hlavne v období chrípok a nachladnutí. Je jednoduchá, rýchlo hotová, príjemne zahreje a zároveň pôsobí na telo protizápalovo. 


Náročnosť
Stredné
Počet porcií
5 porcií
Čas prípravy
45 minút

Krémová cesnaková polievka je skvelou voľbou hlavne v období chrípok a nachladnutí. Je jednoduchá, rýchlo hotová, príjemne zahreje a zároveň pôsobí na telo protizápalovo. 


Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
5

Na prípravu 5 porcií potrebujeme:

Zemiaky 450 g
Cesnak 2 celé ks
Zeleninový vývar (bujón) 1 l
Maslo 3 veľké lyžice
Olivový olej 2 veľké lyžice
Bobkový list 1 ks
Pór (polovica) 1 ks
Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie 1 podľa chuti

Podávame s - Na prípravu 5 porcií potrebujeme:

Bageta 1 podľa chuti
Syr 1 podľa chuti

Postup

  1. V malej zapekacej miske si upečieme cesnak. Vrchnú časť cesnaku odrežeme, aby sme ho vedeli po upečení vytlačiť. Misu pokvapkáme olejom, položíme cesnak s odkrojenou vrchnou časťou, pokvapkáme ho olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200st. na 30 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme a nakrájame pór, načistíme a nakrájame si zemiaky na kocky a zalejeme bujón vodou, prípadne si nachystáme, ak máme už uvarený vývar. Nakrájame si pečivo na malé kúsky a pripravíme si ho na plech. Keď sa cesnak upečie, vložíme na 10 minút do rúry pečivo.
  3. Do hrnca si vložíme maslo, olej a orestujeme pór, prihodíme bobkový list, následne zemiaky a upečený vytlačený cesnak, všetko poriadne premiešame a zalejeme vývarom. Ak sa vám zdá, že je v hrnci málo vody, môžete ešte priliať čistú vodu.
  4. Polievku varíme, kým nie sú mäkké zemiaky, cca 25 minút. Vyberieme bobkový list, polievku rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Ak je veľmi hustá zriedime ju vodou.
  5. Podávame s opečeným chlebom alebo bagetou, syrom a bylinkami.