0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Nátierka z pečenej mrkvy a cottage

Autor receptu: Mnami by Lucy

Už si skúšal nátierku z pečenej mrkvy? Je to skvelý recept nielen na raňajky, občerstvenie počas dňa alebo ako súčasť zdravého obeda. Pečením sa jej prirodzená sladkosť ešte zvýrazní, čo robí túto nátierku naozaj lahodnou.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy
60 minút

Už si skúšal nátierku z pečenej mrkvy? Je to skvelý recept nielen na raňajky, občerstvenie počas dňa alebo ako súčasť zdravého obeda. Pečením sa jej prirodzená sladkosť ešte zvýrazní, čo robí túto nátierku naozaj lahodnou.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Cesnak 2 strúčiky
Olivový olej 2 lyžice
Soľ 1 podľa chuti
Korenie Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Citrónová šťava 1 ks
Sušené bylinky 1 podľa chuti
Cottage Cheese 1 ks
Chlieb 1 podľa chuti
Mrkva 3 ks

Postup

  1. Predhrej si rúru na 200 °C. Očistené mrkvy nakrájaj na menšie kusy a premiešaj s olivovým olejom, soľou a korením.
  2. Rozlož mrkvu a cesnak do zapekacej misy a peč cca 30 minút, kým nebude mäkká a zlatistá.
  3. Po upečení nechaj mrkvu vychladnúť, potom ju presuň do mixéra alebo ju premixuj ručným mixérom. Pridaj citrónovú šťavu, cottage cheese a mixuj, kým nezískaš hladkú konzistenciu.
  4. Nátierku podávaj s čerstvým chlebom, krekrami alebo zeleninou. Môžeš ju tiež použiť ako dip na rôzne snacky.

Videonávod na tento recept nájdeš aj na našom Instagrame

Videonávod na tento recept nájdeš aj na našom Facebooku