0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Batátové placky

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ak sa aj tebe žiada po tých všetkých ťažkých sviatočných jedlách niečo zdravšie, priprav si tieto jednoduché a výborné zemiakové placky. Batáty sú skvelou náhradou klasických zemiakov a sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
12 porcií
Čas prípravy
40 minút

Ak sa aj tebe žiada po tých všetkých ťažkých sviatočných jedlách niečo zdravšie, priprav si tieto jednoduché a výborné zemiakové placky. Batáty sú skvelou náhradou klasických zemiakov a sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
12

Na prípravu 12 porcií potrebujeme:

Batát 1 ks
Zemiaky 2 ks
Strúhaný syr 80 g
Cesnak 2 strúčiky
Vajce 2 ks
Ovsená múka 5 polievkových lyžíc
Soľ 1 malá lyžička
Olivový olej 1 podľa potreby

Postup

  1. Batát aj zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle. Zeleninu môžeš zameniť napríklad za mrkvu, cuketu, červenú repu. Dôležité je dodržať pomer surovín.
  2. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, vajcia a múku z pomletých ovsených vločiek (prípadne klasickú). Poriadne zamiešame. Ak je cesto riedke pridáme viac múky.
  3. Pečieme na rozpálenej panvici potretej olivovým olejom z oboch strán do zlatista.
  4. Podávame napríklad s Lučinou a avokádom. 

Videonávod na tento recept nájdeš aj na našom Instagrame

Videonávod na tento recept nájdeš aj na našom Facebooku