0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Vianočná hubová polievka

Autor receptu: Mnami by Lucy

Tradičná hubová polievka je v niektorých častiach Slovenska pripravovaná práve na Štedrý večer. Najlepšie chutí, ak skombinujete viacero druhov húb a dochutíte ju sušenými slivkami. Ak máte radi tradičné recepty, určite ju vyskúšajte.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
90 minút

Tradičná hubová polievka je v niektorých častiach Slovenska pripravovaná práve na Štedrý večer. Najlepšie chutí, ak skombinujete viacero druhov húb a dochutíte ju sušenými slivkami. Ak máte radi tradičné recepty, určite ju vyskúšajte.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
8

Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Cibuľa 1 ks
Sušené hríby 30 g
Zemiaky Momentálne nedostupné 4 ks
Bobkový list 3 ks
Smotana na šľahanie 250 ml
Maslo 2 veľké lyžice
Múka 3 veľké lyžice
Sušené slivky 5 ks

na dochutenie - Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie 1 podľa chuti
Červená paprika Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Hubový bujón 1 podľa chuti
Ocot 1 podľa chuti
Cukor 1 podľa chuti

Postup

  1. Sušené hríby si namočíme do vody a zatiaľ si očistíme a nakrájame cibuľu a zemiaky. Zemiaky necháme namočené vo vode. Vyložíme si smotanu z chladničky.
  2. Na masti alebo masle si speníme najemno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme malú lyžičku červenej papriky a bobkový list. Pár sekúnd podusíme a pridáme hríby aj s vodou, v ktorej sme ich mali namočené. Pridáme polovicu lyžičky soli a čierneho korenia podľa chuti. Ak sa nám zdá polievka málo výrazná po hríboch (záleží, aké sme použili) môžeme pridať jeden hubový bujón. Dolejeme vodu, tak aby sme mali v hrnci cca 1 a pol litra vody.
  3. Varíme 30 minút a následne pridáme zemiaky a sušené slivky.
  4. Smotanu si zmiešame s múkou, poriadne premiešame a pridáme pár lyžičiek šťavy z polievky. Predídeme tomu, aby sa v polievke neurobili hrčky a nezrazila sa.
  5. Keď sú zemiaky v polievke uvarené, smotanu cez sitko pomaličky nalejeme do polievky a necháme prevrieť. Dochutíme polovicou malej lyžičky cukru a octom podľa chuti.