Majonézový zemiakový šalát
Majonézový zemiakový šalát je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí si pripraviť všetky suroviny vopred, zamiešať a potom ho už len dobre dochutiť.
Máme pre vás jednoduchý a overený recept, ktorého výsledkom je šťavnatý a veľmi chutný šalát.
Majonézový zemiakový šalát je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí si pripraviť všetky suroviny vopred, zamiešať a potom ho už len dobre dochutiť.
Máme pre vás jednoduchý a overený recept, ktorého výsledkom je šťavnatý a veľmi chutný šalát.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6
Zemiaky
Viete o tom, že na svete existuje viac ako 4 tisíc rôznych odrôd zemiakov? Medzi najbežnejšie patria práve zemiaky konzumné. Ich pôvod je v Južnej Amerike a obsahujú najmä vodu (80 %), škrob a rozpustné cukry. Pravidelná konzumácia zemiakov vám pomôže doplniť hladiny vitamínov A, B1, B2 a B6, majú aj veľa vitamínu C. Okrem toho obsahujú horčík, zinok, železo či draslík.
Na prípravu 6 porcií potrebujeme:
Dochutenie - Na prípravu 6 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Zemiaky
Viete o tom, že na svete existuje viac ako 4 tisíc rôznych odrôd zemiakov? Medzi najbežnejšie patria práve zemiaky konzumné. Ich pôvod je v Južnej Amerike a obsahujú najmä vodu (80 %), škrob a rozpustné cukry. Pravidelná konzumácia zemiakov vám pomôže doplniť hladiny vitamínov A, B1, B2 a B6, majú aj veľa vitamínu C. Okrem toho obsahujú horčík, zinok, železo či draslík.
Postup
- Uvaríme si zemiaky v šupke, necháme ich poriadne vychladnúť, pokojne si ich uvarte aj deň vopred. Očistíme si mrkvu a nakrájame na malé kúsky, ktoré si tiež uvaríme do mäkka.
- Hrášok môžete použiť z konzervy, alebo mrazený. Mrazený stačí namočiť do teplej vody.
- Nakrájame si najemno cibuľu a uhorku.
- Vychladnuté zemiaky si očistíme a nakrájame alebo pretlačíme na malé kúsky. Pridáme k nim nakrájanú a vychladnutú mrkvu, hrášok, uhorku, cibuľu a premiešame. Následne prilejeme vodu zo zaváraných uhoriek, premiešame, potom pridáme majonézu a smotanu. Premiešame a ak je šalát suchý prilejeme smotanu alebo pridáme ešte majonézu.
- Následne šalát dochutíme horčicou, soľou, čiernym mletým korením a kúskom práškového cukru. Môžeme pridať šťavu z polovice citróna.
- Zemiakový šalát je dobré nechať odstáť do ďalšieho dňa a následne ešte dochutiť a pridať vajíčka uvarené na tvrdo.