Špaldové medovníčky
Medovníčky sú symbolom Vianoc. A ak ešte nemáš recept na hneď mäkké medovníčky, určite ich vyskúšaj podľa rodinného receptu Mnami by Lucy. Medovníčky skladuj v uzatvárateľnej dóze a pridaj k nim kúsok jablka, ktoré treba po pár dňoch vymeniť za nové.
Medovníčky sú symbolom Vianoc. A ak ešte nemáš recept na hneď mäkké medovníčky, určite ich vyskúšaj podľa rodinného receptu Mnami by Lucy. Medovníčky skladuj v uzatvárateľnej dóze a pridaj k nim kúsok jablka, ktoré treba po pár dňoch vymeniť za nové.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
30
Medovníkové korenie
Voňavá zmes korení, ktoré neodmysliteľne patrí k vianočnému pečeniu. Klasická kombinácia škorice a klinčekov s anízom, ktorú sme doplnili exotickým badiánom, s fantastickou silnou vôňou, sladkou, s tónmi ovocia a sladkého drievka. Výrazná chuť jednotlivých korení splynie v spoločnej harmónii a dodá medovníkom ich charakteristickú chuť.
Na prípravu 30 porcií potrebujeme:
Zdobenie - Na prípravu 30 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Medovníkové korenie
Voňavá zmes korení, ktoré neodmysliteľne patrí k vianočnému pečeniu. Klasická kombinácia škorice a klinčekov s anízom, ktorú sme doplnili exotickým badiánom, s fantastickou silnou vôňou, sladkou, s tónmi ovocia a sladkého drievka. Výrazná chuť jednotlivých korení splynie v spoločnej harmónii a dodá medovníkom ich charakteristickú chuť.
Postup
- Zo všetkých surovín si vypracujeme jednotné cesto. Cesto necháme odležať v chladničke 1-2 hodiny, ale môžeme s ním pracovať aj hneď. Medovníčky budú rovnako dobré.
- Cesto si vyvaľkáme na požadovanú hrúbku a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 st. Pečieme ich ozaj krátko -len do ružova, nie hneda.
- Po upečení ich ešte na plechu hneď potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Tento krok ale môžete vynechať.