0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Gaštanový perník

Autor receptu: Mnami by Lucy

Gaštanový perník je jednoduchý a dokonalý koláč, ktorý zvládne upiecť každý! Jeho vôňa a chuť ťa vtiahne do tej správnej jesenno - zimnej nálady. Má lahodnú chuť a krásnu vianočnú vôňu.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
20 porcií
Čas prípravy
60 minút

Gaštanový perník je jednoduchý a dokonalý koláč, ktorý zvládne upiecť každý! Jeho vôňa a chuť ťa vtiahne do tej správnej jesenno - zimnej nálady. Má lahodnú chuť a krásnu vianočnú vôňu.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
20

Na prípravu 20 porcií potrebujeme:

Perníkové korenie 1 veľká lyžiča
Gaštanové pyré 200 g
Marhuľový džem 2 veľká lyžiča
Vajcia 2 ks
Olej 200 ml
Mlieko 500 ml
Polohrubá múka 400 g
Práškový cukor Momentálne nedostupné 200 g
Vanilkový cukor 1 balenie
Kypriaci prášok 1 balenie
Sóda bikarbóna 1 malá lyžička
Kakao Momentálne nedostupné 3 veľká lyžiča

Postup

  1. Gaštanové pyré si premiešame do hladka s marhuľovým džemom (jablkové pyré)
  2. V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie a následne pridáme vajcia, olej a mlieko. Premiešame.
  3. Pridáme gaštanové pyré a ešte raz poriadne prešľaháme.
  4. Plech vo veľkosti 30cm x 22cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Koláč bude vyšší, ak chceme nižší, použijeme väčší plech.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180st. / 20-30min. Či je koláč upečený zistíme pichnutím špáradla do koláča. Ak je špáradlo suché, koláč je hotový.
  6. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou. Ešte horúci koláč potrieme džemom a polejeme rozpustenou čokoládou, ktorú sme si premiešali so smotanou/ mliekom.