0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Pečené stehná na kapuste

Autor receptu: Mnami by Lucy

Pečené stehienka na kapuste je presne to, čo potrebujete na zahriatie v chladných jesenných dňoch. Vyskúšajte túto overenú nedeľnú klasiku, na ktorej si pochutí celá rodina. Mäso môžete zameniť podľa chuti napríklad za kačacie alebo morčacie stehná.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
5 porcií
Čas prípravy
120 minút

Pečené stehienka na kapuste je presne to, čo potrebujete na zahriatie v chladných jesenných dňoch. Vyskúšajte túto overenú nedeľnú klasiku, na ktorej si pochutí celá rodina. Mäso môžete zameniť podľa chuti napríklad za kačacie alebo morčacie stehná.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
5

Na prípravu 5 porcií potrebujeme:

Kuracie stehná 5 ks
Kyslá kapusta 500 g
Cibuľa 2 ks
Jablko 1 ks
Olej 1 podľa chuti
Drvená rasca 1 malá lyžička
Červená mletá paprika 1 malá lyžička
Soľ 2 malá lyžička
Maslo 50 g
Čistá voda 200 ml

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a pokvapkáme olejom. Potrieme korením, soľou a odložíme bokom.
  3. Cibuľu si nakrájame na kolieska, jablko ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Kyslú kapustu môžeme premyť, ale nemusíme. Ak máte radi kyslejšiu, nepremývajte.
  4. Do vyššieho pekáča/ zapekacej misy nalejeme olej, rozložíme cibuľu a položíme vyžmýkanú kapustu. Následne nastrúhané jablko a všetko to premiešame.
  5. Na kapustu položíme kuracie stehná a na každé stehno položíme plátok masla. Zalejeme vodou a pečieme do zlatista na 175 stupňov približne 1,5 hodiny. Kuracie stehná počas pečenia zalievame výpekom/vodou a v polovici pečenia otáčame. Pred koncom ich opäť obrátime, aby sa nám zapiekla koža do chrumkava. Môžeme zvýšiť teplotu alebo dať funkciu gril.
  6. K mäsu odporúčame parenú knedľu, ryžu alebo pečené zemiaky.