Jablkové lievance
Vláčne a šťavnaté jablkové lievance so škoricou vás dokonalo naladia na jesennú atmosféru. Pripravte si k nim šálku dobrého čaju alebo horúcu kávu a za pár minút máte na stole skvelé víkendové raňajky alebo obed.
Vláčne a šťavnaté jablkové lievance so škoricou vás dokonalo naladia na jesennú atmosféru. Pripravte si k nim šálku dobrého čaju alebo horúcu kávu a za pár minút máte na stole skvelé víkendové raňajky alebo obed.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
15
Jablko
Pomoc pri nachladnutí, kašli, chrípke, rýchlejšie liečenie rán či popálenín, to sú neoceniteľné služby vitamínu C, na ktorý sú jablká tiež veľmi bohaté. Jeho obsah však závisí od druhu, zrelosti a kvality skladovania. Jedno stredne veľké jablko má toľko vitamínu C ako napríklad zväzok reďkoviek. Najviac ho obsahujú kyslé jablká.
Na prípravu 15 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Jablko
Pomoc pri nachladnutí, kašli, chrípke, rýchlejšie liečenie rán či popálenín, to sú neoceniteľné služby vitamínu C, na ktorý sú jablká tiež veľmi bohaté. Jeho obsah však závisí od druhu, zrelosti a kvality skladovania. Jedno stredne veľké jablko má toľko vitamínu C ako napríklad zväzok reďkoviek. Najviac ho obsahujú kyslé jablká.
Postup
- V miske si zmiešame všetky suroviny, vrátane jabĺk. Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Vypracujeme vláčne, nie príliš riedke cesto. Malo by byť hustejšie, ako cesto na palacinky.
- Ak je cesto veľmi riedke, pridáme múku, ak husté, pridáme mlieko.
- Panvicu si potrieme maslom. Lievance pečieme pomaly z oboch strán a podávame posypané práškovým cukrom alebo džemom.