0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Jablkové lievance

Autor receptu: Mnami by Lucy

 Vláčne a šťavnaté jablkové lievance so škoricou vás dokonalo naladia na jesennú atmosféru. Pripravte si k nim šálku dobrého čaju alebo horúcu kávu a za pár minút máte na stole skvelé víkendové raňajky alebo obed. 

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
15 porcií
Čas prípravy
30 minút

 Vláčne a šťavnaté jablkové lievance so škoricou vás dokonalo naladia na jesennú atmosféru. Pripravte si k nim šálku dobrého čaju alebo horúcu kávu a za pár minút máte na stole skvelé víkendové raňajky alebo obed. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
15

Na prípravu 15 porcií potrebujeme:

Hladká múka 250 g
Škoricový cukor 1 balík
Kypriaci prášok 1 polovica malá lyžička
Sóda bikarbóna 1 polovica malá lyžička
Vajce 1 ks
Mlieko 250 ml
Menšie nastúhané jablko 2 ks

Postup

  1. V miske si zmiešame všetky suroviny, vrátane jabĺk. Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Vypracujeme vláčne, nie príliš riedke cesto. Malo by byť hustejšie, ako cesto na palacinky. 
  2. Ak je cesto veľmi riedke, pridáme múku, ak husté, pridáme mlieko.
  3. Panvicu si potrieme maslom. Lievance pečieme pomaly z oboch strán a podávame posypané práškovým cukrom alebo džemom.