0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok

Autor receptu: Mnami by Lucy

Tekvicový prívarok je skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo, ktoré si môžeme vychutnávať aj niekoľko dní po sebe, zakaždým s inou prílohou. Príjemne zahreje, zasýti a jeho príprava vám nezaberie viac ako hodinu. K prívarku sme zvolili ako prílohu fašírky, no výborne sa k nemu hodí aj mäsový perkelt, opečená klobáska alebo špekačka, uvarené vajíčko alebo krajec chleba. 

Náročnosť: Stredné
Náročnosť
Stredné
Počet porcií: 6 porcií
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy: 60 minút
Čas prípravy
60 minút

Tekvicový prívarok je skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo, ktoré si môžeme vychutnávať aj niekoľko dní po sebe, zakaždým s inou prílohou. Príjemne zahreje, zasýti a jeho príprava vám nezaberie viac ako hodinu. K prívarku sme zvolili ako prílohu fašírky, no výborne sa k nemu hodí aj mäsový perkelt, opečená klobáska alebo špekačka, uvarené vajíčko alebo krajec chleba. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Cibuľa 1 ks
Pridať do košíka V košíku Očistená biela tekvica Momentálne nedostupné 600 g
Pridať do košíka V košíku Zemiaky 400 g
Pridať do košíka V košíku Bobkový list 3 ks
Pridať do košíka V košíku Smotana na šľahanie 250 ml
Pridať do košíka V košíku Hladká múka 1 lyžiča

Korenie na dochutenie - Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Červená paprika 1 malá lyžička
Pridať do košíka V košíku Soľ 1 podľa chuti
Pridať do košíka V košíku Zeleninový bujón 1 ks
Pridať do košíka V košíku Kôpor 1 podľa chuti

Postup

  1. Na oleji a masle si speníme cibuľu. Pridáme bobkový list. Tekvicu a zemiaky očistíme a ošúpeme. Nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  2. K orestovanej cibuľke pridáme nastrúhanú tekvicu a chvíľu podusíme (3 minúty). Následne pridáme aj nastrúhané zemiaky, poriadne premiešame a pridáme koreniny.
  3. Opäť poriadne premiešame a zalejeme horúcou vodou (cca 1,5 litra) . Vody nalejeme toľko, aby sme zaliali celý prívarok. Na miernom ohni varíme 20 minút. Ak sa nám voda odparí môžeme priliať. Občas prívarok pomiešame, aby nám neprihorel.
  4. Smotanu si v miske zmiešame s jednou lyžicou múky, pridáme k nej dve lyžice šťavy z prívarku, premiešame a cez sitko pomaličky nalejeme do prívarku. Necháme prevariť.
  5. Prívarok môžeme dochutiť malou lyžičkou kryštálového cukru, octom, kôprom a pod., podľa chuti.