0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Hruškový koláč so syrom

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ani sme sa nenazdali a máme tu jeseň. A s ňou aj tento skvelý a jednoduchý sezónny recept. Ak máš rád sladké aj slané chute zároveň, tento koláč bude presne pre teba. Sladké hrušky príjemne ladia s aromatickým slaným syrom, krehké lístkové cesto a chrumkavé oriešky sú dokonalou kombináciou jesenných chutí, ktoré musíš vyskúšať. 

S pohárom kvalitného vínna chutí koláč ešte lepšie. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
60 minút

Ani sme sa nenazdali a máme tu jeseň. A s ňou aj tento skvelý a jednoduchý sezónny recept. Ak máš rád sladké aj slané chute zároveň, tento koláč bude presne pre teba. Sladké hrušky príjemne ladia s aromatickým slaným syrom, krehké lístkové cesto a chrumkavé oriešky sú dokonalou kombináciou jesenných chutí, ktoré musíš vyskúšať. 

S pohárom kvalitného vínna chutí koláč ešte lepšie. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Lístkové cesto 1 balenie
Hrušky 2 ks
Gorgonzola 150 g
Syr s bielou plesňou (Hermelín) 40 g
Parmezán 40 g
Orechy Momentálne nedostupné 1 podľa chuti

na potretie - Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Vajce 1 ks
Olivový olej Momentálne nedostupné 1 podľa potreby

Postup

  1. Zapneme si rúru na 180st. Ventilátor. Na plech si prestrieme papier na pocenie a rozložíme naň lístkové cesto.
  2. Cesto si po krajoch ohneme, vytvoríme si vyššie okraje, ktoré nám potom zachytia syr a šťavu z huršiek. To tomu dodá fantastickú chuť.
  3. Na cesto si nakvapkáme pár kvapiek olivového oleja a rozotrieme ho.
  4. Hrušky nakrájame na tenšie kúsky pozdĺžne a naukladáme ich na cesto. Na hrušky potom navrstvíme všetky druhy syra ľubovoľne po celej ploche.
  5. Vyhnuté kraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do predrihatej rúry na 20-30. min. Koláč musí krásne voňať a kraje by mali byť upečené do zlatisto - hneda.