Bravčové mäso na šťave s hráškom
Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.
Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6
Bravčové mäso
Bravčové mäso je taktiež najpoužívanejšie mäso v gastronómii. Svalovina bravčového mäsa obsahuje viac tuku a vyššiu energetickú hodnotu ako hovädzie mäso, preto je aj ťažšie stráviteľná. Veľmi jemné vlákna a pevnú bielu slaninu má mäso z ročných kusov. Bravčové mäso starších kusov má tuhšie a hrubšie vlákna a jej farba je tmavočervená.
Na prípravu 6 porcií potrebujeme:
Bravčové mäso
Bravčové mäso je taktiež najpoužívanejšie mäso v gastronómii. Svalovina bravčového mäsa obsahuje viac tuku a vyššiu energetickú hodnotu ako hovädzie mäso, preto je aj ťažšie stráviteľná. Veľmi jemné vlákna a pevnú bielu slaninu má mäso z ročných kusov. Bravčové mäso starších kusov má tuhšie a hrubšie vlákna a jej farba je tmavočervená.
Postup
- Mäso si umyjeme a plátky mäsa naklepeme, následne nakrájame na malé kúsky. K mäsu pridáme horčicu, hladkú múku a celé to premiešame.
- Na oleji si speníme cibuľku. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť a až potom primiešame všetky koreniny a pretlačený cesnak. Restujeme zhruba 10 minút.
- K mäsu prilejeme lúpané paradajky a prilejeme hubový vývar. Vývar nenalejte naraz, len toľko, aby sme mali mäso zaliate vývarom. Keď sa voda odparí, môžeme doliať zvyšok. Potrebujeme získať omáčkovú konzistenciu. Ak chceme, môžeme pridať aj sušené huby. Mäso varíme do zmäknutia približne 60 minút.
- Pred koncom pridáme hrášok a varíme ďalších 15 minút.
- K mäsu podávame tarhoňu, cestoviny alebo zemiakovú kašu.
Ak hľadáš ideálne spojenie k bravčovému mäsu, skús mladé, ale plné víno ako Modrý Portugal. Krásne doplní chuť šťavnatého bravčového, pričom neprebije, ale podčiarkne jeho jemnosť. Skvelá voľba pre príjemný a harmonický gastronomický zážitok.