0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
Váš košík 0
Zavrieť košík
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Zavrieť notifikácie
Bravčové mäso na šťave s hráškom

Bravčové mäso na šťave s hráškom

Autor receptu: Mnami by Lucy

Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.

Náročnosť: Stredné
Náročnosť
Stredné
Počet porcií: 6 porcií
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy: 120 minút
Čas prípravy
120 minút

Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie: Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Pridať do košíka V košíku Bravčové stehno 800 g
Pridať do košíka V košíku Cibuľa 2 ks
Pridať do košíka V košíku Plnotučná horčica 2 veľká lyžica
Pridať do košíka V košíku Hladká múka 2 veľké lyžice
Pridať do košíka V košíku Hubový vývar 1 liter
Pridať do košíka V košíku Lúpané paradajky 400 ml
Pridať do košíka V košíku Červená paprika 3 malé lyžičky
Pridať do košíka V košíku Soľ 2 malé lyžičky
Pridať do košíka V košíku Drvená rasca 1 malá lyžička
Pridať do košíka V košíku Vegeta Momentálne nedostupné 2 malé lyžičky
Pridať do košíka V košíku Cesnak 2 strúčiky
Pridať do košíka V košíku Mrazený hrášok 150 g

Postup

  1. Mäso si umyjeme a plátky mäsa naklepeme, následne nakrájame na malé kúsky. K mäsu pridáme horčicu, hladkú múku a celé to premiešame.
  2. Na oleji si speníme cibuľku. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť a až potom primiešame všetky koreniny a pretlačený cesnak. Restujeme zhruba 10 minút.
  3. K mäsu prilejeme lúpané paradajky a prilejeme hubový vývar. Vývar nenalejte naraz, len toľko, aby sme mali mäso zaliate vývarom. Keď sa voda odparí, môžeme doliať zvyšok. Potrebujeme získať omáčkovú konzistenciu. Ak chceme, môžeme pridať aj sušené huby. Mäso varíme do zmäknutia približne 60 minút.
  4. Pred koncom pridáme hrášok a varíme ďalších 15 minút.
  5. K mäsu podávame tarhoňu, cestoviny alebo zemiakovú kašu.


Ak hľadáš ideálne spojenie k bravčovému mäsu, skús mladé, ale plné víno ako Modrý Portugal. Krásne doplní chuť šťavnatého bravčového, pričom neprebije, ale podčiarkne jeho jemnosť. Skvelá voľba pre príjemný a harmonický gastronomický zážitok.