0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Domáca cheesecake zmrzlina

Autor receptu: Mnami by Lucy

Leto je obdobie, kedy si všetci radi doprajeme osviežujúce dobroty. Jednou z nich je aj domáca zmrzlina, ktorú sme si pre vás pripravili v spolupráci s @mnamibylucy. Pri príprave domácej zmrzliny môžete byť kreatívni a experimentovať s rôznymi receptami. Môžete pridať čerstvé ovcie, orechy, kandizované ovocie, čokoládu alebo karamel a vytvoriť si tak vlastný unikátny dezert, ktorý osloví vaše chuťové poháriky.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
10 porcií
Čas prípravy
15 minút

Leto je obdobie, kedy si všetci radi doprajeme osviežujúce dobroty. Jednou z nich je aj domáca zmrzlina, ktorú sme si pre vás pripravili v spolupráci s @mnamibylucy. Pri príprave domácej zmrzliny môžete byť kreatívni a experimentovať s rôznymi receptami. Môžete pridať čerstvé ovcie, orechy, kandizované ovocie, čokoládu alebo karamel a vytvoriť si tak vlastný unikátny dezert, ktorý osloví vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
10

Na prípravu 10 porcií potrebujeme:

Smotana na šľahanie (2x250ml) 500 ml
Salko 1 ks
BEBE sušienky 7 ks
Čučoriedky Momentálne nedostupné 150 g
Citrónová kôra (1/2 citróna) Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Vanilkový cukor 1 malá lyzička

Postup

  1. Čučoriedky premiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Privedieme k varu, aby nám čučoriedky zmäkli a necháme pár minút vychladnúť v chladničke. Ak máme džem môžeme použiť aj ten a pridáme už len citrónovú kôru. No z čerstvých čučoriedok je tá chuť najlepšia.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a prilejem kondenzované mlieko. Prešľaháme. Nalámeme sušienky (nemusíme úplne na malé kúsky). Pridáme čučoriedkový rozvar a už len zľahka premiešame aby nám ostala farebne bielo - fialová štruktúra zmrzliny.
  3. Prelejeme do plastovej misky a necháme v mrazničke zatvorené odležať aspoň 4-5hodín, ideálne cez noc. Pred podávaním necháme zmrzlinu pri izbovej teplote 5-10 minút odstáť, aby sa nám ľahšie naberala.
  4. Zmrzlinu dozdobíme čučoriedkovým rozvarom a pomrvenými sušienkami.