0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Maková bublanina

Autor receptu: Mnami by Lucy

Bublanina je neodmysliteľnou súčasťou letných mesiacov. Je to ideálny spôsob ako zúžitkovať sezónne ovocie a potešiť rodinu a priateľov.  Pripravte si s nami túto jednoduchú makovú bublabninu, ktorá sa vyznačuje svojou vláčnou textúrou a kombinácia maku a kyselkavého ovocia je presne to, čo vás v teplom letnom počasí osvieži.
Náročnosť
Stredné
Počet porcií
10 porcií
Čas prípravy
60 minút
Bublanina je neodmysliteľnou súčasťou letných mesiacov. Je to ideálny spôsob ako zúžitkovať sezónne ovocie a potešiť rodinu a priateľov.  Pripravte si s nami túto jednoduchú makovú bublabninu, ktorá sa vyznačuje svojou vláčnou textúrou a kombinácia maku a kyselkavého ovocia je presne to, čo vás v teplom letnom počasí osvieži.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
10

Na prípravu 10 porcií potrebujeme:

Vajcia (M) Momentálne nedostupné 2 ks
Kryštálový cukor 150 g
Mlieko 270 ml
Olej 150 ml
Polohrubá múka 280 g
Mletý mak 85 g
Ovocie Momentálne nedostupné 500 g
Kypriaci prášok do pečiva (balík) 1 ks

Postup

  1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov.
  2. V miske si zmiešame vajcia s cukrom, pridáme olej a mlieko. Prešľaháme a pridáme múku s kypriacim práškom. Následne priemešame mak. A naukladáme ovocie (čerešne).
  3. Formu si vystelieme papierom na pečenie a cesto prelejeme do formy vo veľkosti 24 x 32 cm. Pečieme zhruba 45 minút,  kým nemáme koláč z hora upečený do hneda.