0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Pečené zemiaky s kelom a bryndzou

Autor receptu: Mnami by Lucy

Kúpili ste ružičkový kel a neviete čo z neho uvariť? Máme pre vás recept, ktorý vám ponúkne úplne iný pohľad na to, ako môže ružičkový kel chutiť. V spojení s bryndzou a s pečenou slaninou chutí výborne.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
40 minút

Kúpili ste ružičkový kel a neviete čo z neho uvariť? Máme pre vás recept, ktorý vám ponúkne úplne iný pohľad na to, ako môže ružičkový kel chutiť. V spojení s bryndzou a s pečenou slaninou chutí výborne.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Ružičkový kel 100 g
Slanina 100 g
Čerstvý rozmarín 1 podľa chuti
Soľ a čierne korenie Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Zemiaky (väčšie) Momentálne nedostupné 6 ks
Olivový olej Momentálne nedostupné 2 polievkové lyžice
Pochúťková smotana 50 g

Postup

  1. Umyté zemiaky pokrájame na väčšie kusy, vložíme ich do pekáča s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, pridáme čersrtvý rozmarín a pečieme domäkka pri teplote 190 °C asi 20 minút.  
  2. Z ružičkového kelu odoberieme vrchné zelené lístky. Z ružičiek opatrne vykrojíme hlúb a prekrojíme na polovicu. Vo vriacej vode obvaríme polovice ružičiek kelu. Varíme ich len 5-7 minút.  Po vybratí z vody ich ihneď musíme dať do studenej vody, aby im zostala jasne zelená farba. Po schladení ich vyberieme z vody.
  3. Slaninu opečieme na oleji na panvici do chrumkava.  
  4. Bryndzu si zmiešame s pochúťkovou smotanou alebo jogurtom. Keď máme zemiaky upečené, môžeme nakladať na tanier.
  5. Pečené zemiaky osolíme, preložíme na tanier, pridáme kel, do stredu alebo na kraj taniera pridáme bryndzový dip a na vrch poukladáme nakrájanú slaninku. Môžeme dochutiť čerstvou pažítkou alebo rozmarínom.