Vajíčkový šalát
Na jar, keď je počas veľkonočných sviatkov vajíčok v domácnosti dostatok, sa vám určite hodí jednoduchý recept na ľahký a chuťovo dokonalý vajíčkový šalát. Najlepšie chutí na čerstvom pečive a skvelo sa bude vynímať aj na veľkonočnej mise pre šibačov a návštevy. Pre obzvláštnenie chutí vyskúšajte primiešať kôpor alebo iné čerstvé bylinky.
Na jar, keď je počas veľkonočných sviatkov vajíčok v domácnosti dostatok, sa vám určite hodí jednoduchý recept na ľahký a chuťovo dokonalý vajíčkový šalát. Najlepšie chutí na čerstvom pečive a skvelo sa bude vynímať aj na veľkonočnej mise pre šibačov a návštevy. Pre obzvláštnenie chutí vyskúšajte primiešať kôpor alebo iné čerstvé bylinky.
Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)
Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
3
Vajce
Vajce je bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Vaječná bielkovina je plnohodnotná a ľahko stráviteľná. Hlavné živiny vajec sú vitamín D, vitamín B12, folát a selén. Je potrebné vyzdvihnúť najmä pomerne vysoký obsah vitamínu D vo vajciach, pretože poznáme len málo potravinových zdrojov tohto vitamínu.
Na prípravu 3 porcií potrebujeme:
K receptu odporúčame:
Vajce
Vajce je bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Vaječná bielkovina je plnohodnotná a ľahko stráviteľná. Hlavné živiny vajec sú vitamín D, vitamín B12, folát a selén. Je potrebné vyzdvihnúť najmä pomerne vysoký obsah vitamínu D vo vajciach, pretože poznáme len málo potravinových zdrojov tohto vitamínu.
Postup
- Uvaríme si vajíčka na tvrdo (zhruba 10 minút). Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich.
- Následne nakrájame vajíčka a jarnú cibuľku na drobno a premiešame s ostatnými ingredienciami.
- Podávame s čerstvým pečivom.