0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Mrkvový koláč

Autor receptu: Mnami by Lucy

Ak hľadáte zdravý a zároveň chuťovo výborný koláč, práve ste ho našli. Hodí sa nielen na veľkonočný stôl, takže pokojne si ho upečte kedykoľvek na neho dostanete chuť. Tento mrkvový koláč si obľúbite nielen pre jeho dokonalú chuť, ale aj vďaka jeho rýchlej príprave ho zvládne upiecť ozaj ktokoľvek. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
21 porcií
Čas prípravy
60 minút

Ak hľadáte zdravý a zároveň chuťovo výborný koláč, práve ste ho našli. Hodí sa nielen na veľkonočný stôl, takže pokojne si ho upečte kedykoľvek na neho dostanete chuť. Tento mrkvový koláč si obľúbite nielen pre jeho dokonalú chuť, ale aj vďaka jeho rýchlej príprave ho zvládne upiecť ozaj ktokoľvek. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
21

Krém - Na prípravu 21 porcií potrebujeme:

Práškový cukor Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Citrónová štava (1/2 citróna) 1 polovica
Hladký tvaroh Momentálne nedostupné 200 g
Cream cheese 1 balenie
Vanilkový cukor 1 balenie

Cesto - Na prípravu 21 porcií potrebujeme:

Polohrubá múka 400 g
Nastrúhaná mrkva 400 g
Olej 200 ml
Hnedý (trstinový) cukor Momentálne nedostupné 100 g
Nasekané vlašské orechy 100 g
Ananás 200 g
Vajcia 3 ks
Škorica 2 malá lyžička
Sóda bikarbóna Momentálne nedostupné 1 malá lyžička
Kypriaci prášok 1 malá lyžička
Soľ 1 šipka

Postup

  1. Na jemnom strúhadle si nastrúhame mrkvu. A ananás nasekáme na malé kúsky. Zapneme si rúru na 180st.
  2. Vo veľkej mise zmiešame vajcia s cukrom, pridáme olej a zašľaháme do peny. 3.) Následne si v múke zmiešame kypriaci, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Primiešame k tekutej časti cesta. Nakoniec pridáme oriešky, mrkvu a ananás. Premiešame.
  3. Plech veľkosť približne 24cm x 35cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme približne 40min. Urobíme test špáradlom.
  4. Keď sa koláč upečie, necháme ho vychladnúť a následne vrch koláča potrieme krémom. Ten si pripravíme zmiešaním tvarohu, bánoveckej nátierky, cukru a šťavy z citróna. Koláč necháme na chladnom mieste stuhnúť. Dozdobíme orieškami.