0
0,00€
Objednať
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Valentínske srdiečka

Autor receptu: Mnami by Lucy

K srdiečkam sa skvele hodí čerstvé ovocie, šlahačka prípadne zmrzlina no a samozrejme vždy sa hodí aj pohár niečoho dobre vychladeného a šumivého alebo kávička.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
11 porcií
Čas prípravy
30 minút

K srdiečkam sa skvele hodí čerstvé ovocie, šlahačka prípadne zmrzlina no a samozrejme vždy sa hodí aj pohár niečoho dobre vychladeného a šumivého alebo kávička.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
11

Na prípravu 11 porcií potrebujeme:

Lístkové cesto 2 balíky
Nutella 1 podľa chuti
Vajíčko na potretie 1 podľa chuti

Postup

  1. Z lístkového cesta si vykrojíme srdiečka, cesto, ktoré nám ostane navyše premiesime a rozvalkáme a opät vykrajujeme.
  2. Ked máme pripravené a spracované všetko cesto, na polovicu srdiečok nanesieme do stredu nutellu, len do stredu, aby nám pri pečení nevytiekla (1/2 až 1 celá menšia kávová lyžička nutelly). Vezmeme si pripravený pohár s vodou a namočíme si prst, potrieme kraje srdiečka (to nám zabezpečí, že sa pekne cesto prilepí) a priložíme na vrch druhý kúsok srdiečka, kraje popritláčame prstom a ešte raz vykrojíme srdiečko, krásne sa nám zlepí a takto pokračujeme.
  3. Srdiečka ukladáme na papier na pečenie a potrieme ich rozšlahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali 1/2 balíčka vanilkového cukru. To nám urobí pekný chrumkavý vrch.
  4. Srdiečka posypeme mandľami a dáme piect na 175 stupňoch, na cca 15 minút. Treba si to sledovať. Akonáhle sú srdiečka upečené do zlatohneda vyberieme ich a necháme vychladnút.
  5. Posypeme práškovym cukrom.