0,00 €
Ponuka
0,00 €

Ázijské taštičky Gyoza so sojovou omáčkou

Autor receptu: Monika T.

V Ázii veľmi populárne, taštičky Gyoza si môžete ľahko spraviť aj u vás doma.
Náročnosť
Náročné
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
50 minút
V Ázii veľmi populárne, taštičky Gyoza si môžete ľahko spraviť aj u vás doma.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Vybrať počet porcií:

Cesto - Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Hladká múka 250 g
Solamyl Trochu
Soľ Podľa chuti

Náplň - Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Mleté bravčové mäso 400 g
Strúhaný zázvor 1 ČL
Chilli paprička Podľa chuti
Šalotka 1 ks
Cesnak 3 Strúčiky
Huby Shimeji 100 g
Menší pór Momentálne nedostupné 1 ks
Čakanka Momentálne nedostupné 140 g
Sezamový olej Podľa potreby
Sojová omáčka Podľa chuti

Postup

Cesto

1. Do preosiatej múky si dáme trošku soli a pomaličky prilievame horúcu vodu, aby vzniklo nelepivé cesto. Prikryté necháme oddýchnuť 30 minút. Po 30 minutách je cesto hotové a rozvaľkáme ho na tenkú placku a vykrajujeme s okrúhlou vykrajovačkou v priemere cca 8cm.

Náplň

1. Nasekáme si na jemno všetku zeleninu, zmiešame ju s mletým mäsom, jemne osolíme a okoreníme (so soľou opatrne, pretože tašťičky sa budú namáčať do sójovej omáčky)

2. Na pripravené vykrojené cesto si dáme 1PL mäsovej zmesi, okraje cesta si natrieme vodou (slúži ako lepidlo). Zlepujeme od stredu taštičky až po jej okraj alebo rovno od jedného kraja po druhý. Naplnené taštičky vložíme na tácku na ktorú si dáme papier na pečenie, ktorý trochu poprášime solamylom, aby sa neprilepili zospodu, a zakryjeme ich, aby nám neobschli.

3. Rozohrejeme si panvicu so sezamovým olejom a taštičky opekáme iba z jednej strany dozlatova, aby mali chrumkavú vrstvu na spodnej strane. Potom prilejeme 150ml vriacej vody (taštičky by nemali byť ponorené vo vode). Dusíme 3 minúty, kým sa voda nevyparí. Taštičky si pri konzumácii namáčame do sójovej omáčky.