0,00 €
Ponuka
0,00 €

Bezlepkový makovo - kokosový koláč

Autor receptu: Monika T.

Koláče sa dajú piecť aj bez lepku! Presvedčte sa o tom a vyskúšajte túto sladkú dobrotu.
Náročnosť
Stredné
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
60 minút
Koláče sa dajú piecť aj bez lepku! Presvedčte sa o tom a vyskúšajte túto sladkú dobrotu.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Vybrať počet porcií:

Na prípravu 8 porcií potrebujeme:

Mletý mak 250 g
Strúhaný kokos 80 g
Jablko červené 3 ks
Škorica mletá Podľa chuti
Vajcia 3 ks
Prášok do pečiva Momentálne nedostupné 1 ks
Horká čokoláda 100 g
Džem Podľa chuti
Kokosový olej Podľa potreby
Trstinový cukor 80 g
Maliny Momentálne nedostupné 125 g

Postup

1. Zmiešame mak, škoricu, kokos a prášok do pečiva v jednej miske.

2. V druhej miske vysľaháme vajíčka s trstinovým cukrom a postupne pridávame cca 200ml vody. Pridáme nastrúhané jablká a ostatné suché ingrediencie.

3. Vymastíme si tortovú formu kokosovým olejom a vylejeme cestovú zmes do formy.

4. Pečieme na 170 stupňov cca 40 minút.

5. Čokoládu si roztopíme s kokosovým olejom.

6. Na upečený, vychladený koláč si natrieme džem, polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme malinami alebo podľa chuti iným ovocim. Fantázii sa medze nekladú :)